Prethodni članak
Sljedeći članak

Pomoć stiže u Slavoniju


Peti dan od prve oluje koja je poharala i Slavoniju i ostavila tisuće kuća bez krovova, pomoć je ipak počela jače pristizati. 24sata.hr doznaje kako je većina mjesta bila bez struje, vojska je tek stigla, ali ne pokriva kuće, nego radi na raščišćavanju, u mjestima oko Županje i Vinkovaca nisu poslani vatrogasci iz drugih područja, Crveni križ nije osigurao agregate, ljudima se kvarila hrana u zamrzivačima...

Danas su u općine počeli pristizati volonteri, HGSS-ovci, vatrogasci iz drugih mjesta, kažu nam načelnici pogođenih mjesta.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić je prijepodne izvijestio da je na području županije još oko tri tisuće domaćinstava bez struje, ali i da ih je u subotu bilo 12.000.

- Dakle, radi se, ali je problema puno i ne mogu svi odjednom doći na red - poručio je župan.

Premijer Andrej Plenković je sinoć sazvao hitan video sastanak sa županima i čelnicima svih uključenih institucija i dao im nalog da budu "agilniji" u pomoći ljudima, te ponovio da će Vlada pokriti štete nakon što one budu popisane.

Brojni su stanovnici Slavonije proteklih dana izrazili frustraciju jer im nakon olujnog nevremena koje je poharalo niz županija i napravilo golemu štetu, nitko danima nije dolazio u pomoć, te su opasnim sanacijama, poput rada na krovištu, morali pristupiti sami, no danas su volonteri i udruge iz raznih krajeva Hrvatske organizirano krenuli u pomoć i sanaciju.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook