Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] Pomozimo Gabi kupnjom boljih invalidskih kolica za kvalitetniji i jednostavniji život

Gabrijela je djevojčica s cerebralnom paralizom, koja jednom godišnje dolazi na terapije u Zagorje. Dubravka Bakran iz Pavlovca Zabočkog za nju i njenu obitelj pokrenula je akciju


Donosimo priču o divnom prijateljstvu Dubravke i Gabrijele, koje je počelo nedavno u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.

Gabrijela je djevojčica s cerebralnom paralizom, koja jednom godišnje dolazi na terapije u Zagorje. Tamo je stekla puno prijateljica, i jednu posebnu, tetu Dubravku Bakran iz Pavlovca Zabočkog koja je pokrenula i akciju pomoći za Gabi, preko Facebook profila.

Evo što je napisala:
'Prije nepuna dva mjeseca u Krapinskim Toplicama na Odjelu dječje rehabilitacije srela sam djevojčicu koja je istinski taknula moje srce. Bio je to susret pun emocija, susret koji je u meni ostavio duboki trag. Spletom okolnosti srele smo se na hodniku. Ona u invalidskim kolicima, ja sjedim na stolici, jedna nasuprot drugoj. Blago mi mahne svojom ručicom. Upitam ju kako se zove. "Gabrijela," odgovori mi tihim glasićem i pogleda me očima kao dvama tamnim okruglim kestenima. "Ja sam Dubravka." Kimne blago glavom. Sve se odvilo jako brzo. U tom trenu izlazi mladi muškarac i odveze Gabrijelu. Odmah su me obuzele snažne emocije, suze su samo tekle niz lice. Kažem sama sebi: "Bože, zašto? Zašto tako malo nedužno biće, nježno i lijepo mora imati takvu sudbinu?" Od tada je krenula naša povezanost. Prekosutra sam potražila svoju Gabi.

Gabrijela je devetogodišnja djevojčica s dijagnozom cerebralne paralize od rođenja. Pohađa drugi razred osnovne škole i odlična je učenica usprkos svojim fizičkim poteškoćama. O njoj se brinu dvadesetsedmogodišnji ujak (skidam kapu) i djed. Skromna su obitelj koja živi u kući bez odgovarajućeg prilaza za invalidska kolica. Svakodnevno moraju svladavati nemali broj stepenica. Također, djed svaki dan Gabrijelu automobilom neprilagođenim njezinim potrebama s puno truda i ljubavi vozi u školu.


Dragi ljudi, od sveg srca vas molim da svi zajedno pomognemo ovoj obitelji i omogućimo kupnju invalidskih kolica koja su joj potrebna za odlazak u školu i za kvalitetniji i jednostavniji život. Kolica kakva su joj potrebna koštaju između 8 i 16 tisuća kuna. Učinimo da osjete da nisu sami usprkos sustavu koji je zakazao mnogo puta. Pomozimo mi, mali ljudi! Hvala vam, napisala je na svojoj Facebook stranci Dubravka.


Gabrijela je učenica Osnovne škole u Klinča Selima. Kaže kako najviše voli engleski, prirodu i vjeronauk. Ujak Tomislav je dobar, pohvalila je Gabi. - Taman su napisali zadaću kada smo ih posjetili. Riješili su i lektiru Macu papučaricu.

Gabrijela je vesela djevojčica, koja je na Dubravkino pitanje: Kaj ti treba, kaj bi htela imati? Odgovorila: 'Imam sve'. No, mi znamo da Gabi treba kvalitetnija kolica s nadogradnjom, jer preko HZZO-a ima pravo na jedna kolica za školu i jedna za doma. Dakle, ili dvoje loših ili jedne bolje. Zato trebamo vašu pomoć. Otvoren je žiroračun u Zagrebačkoj banci HR 9423600003118730262 na ime ujaka Tomislava Margetića

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook