Prethodni članak
Sljedeći članak

Posebnim plugom do svjetskog prvenstva u oranju

Popisivanjem sporazuma, a zatim predajom manjega ključa školi, a velikog Udruzi natjecatelja orača, krapinsko-zagorska ž


Popisivanjem sporazuma, a zatim predajom manjega ključa školi, a velikog Udruzi natjecatelja orača, krapinsko-zagorska županica Sonja Borovčak u poljoprivrednom učilištu Srednje škole Bedekovčina predala je na korištenje i čuvanje posebni natjecateljski plug učenicima te škole i članovima udruge.

Plug stoji 56.000 kuna, a na njemu zahvalili su predstavnici škole Tajana Sedak-Benčić i predsjednik udruge Luka Čuljak.

- Bez takva pluga natjecatelji se niti ne mogu prijaviti na svjetsko natjecanje, a kamoli se natjecati objasnio je Luka Čuljak, koji je uime udruge ponudio pomoć učenicima i djelatnicima škole u učenju oranja tim posebnim plugom. Izrazio je nadu da će sada, kada imaju takav plug, natjecatelji orači iz Krapinsko-zagorske županije na državnim natjecanjima osvajati još viša mjesta te steći pravo nastupa na svjetskom natjecanju.

Prigoda je iskorištena i za dodjelu 1200 kuna svakom učeniku poljoprivrednog učilišta koji je ljetnu stručnu praksu proveo u proizvodnim poduzećima ili na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima pa je takvu nagradu s velikom radošću primio 41 učenik poljoprivrednog usmjerenja.

Na svečanosti na kojoj je uime Županije bio i predsjednik Skupštine Franjo Jagić županica Borovčak čestitala je i zahvalila učenicima, koji su odabrali ovo zanimanje.

- Ulaskom u Europsku uniju poljoprivredom će se moći baviti samo školovani poljoprivrednici pa je ovo zanimanje jako važno.

Pozivam vas da budete misionari koji će poticati i druge učenike na upis u ovu školu istaknula je županica Borovčak. Dodala je kako će se ovom učilištu pomoći i u daljem opremanju da bi se što više mladih privuklo o zanimanju, a očekuje pomoć za razvitak poljoprivrede i iz državnog proračuna.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook