Prethodni članak
Sljedeći članak

Poskupjelo dizelsko gorivo i loživo ulje

Od danas je u Hrvatskoj skuplje dizelsko gorivo kao i loživo ulje. Kako doznajemo u Ini, cijene motornih benzina ostaju


Od danas je u Hrvatskoj skuplje dizelsko gorivo kao i loživo ulje. Kako doznajemo u Ini, cijene motornih benzina ostaju nepromijenjene, a dizelska goriva poskupljuju u prosjeku dva posto.

Cijena eurodizela od danas je 6,88 kuna (prije 6,73), dizela 6,60 kuna (prije 6,52), eurodizela plavog 3,91 kunu (prije 3,83), a loživo ulje poskupjelo je na 4,04 kune po litri (prije 3,96).

Time je nastavljen trend poskupljenja dizelskih goriva čije su cijene sve bliže cijenama motornih benzina. Vlasnici automobila s dizelskim motorom, kojih je u Hrvatskoj posljednjih godina sve više, sigurno neće biti previše zadovoljni činjenicom da upravo dizelsko gorivo u posljednje vrijeme poskupljuje jer ih je većina kupila vozila koja pokreće dizel upravo radi štednje goriva.

Eurodizel koji se najčešće upotrebljava stajao je početkom godine 6,18 kuna po litri, tjedan dana kasnije bio je najjeftiniji sa 6,04 kune po litri, a od utorka popeo se na najviših 6,88 kuna po litri.

S druge strane, eurosuper 95, koji je najčešće upotrebljavan benzin, stajao je početkom godine 6,72 kune po litri, a cijena od prvog veljače 7,11 kuna po litri ostat će barem još tjedan dana.

Loživo ulje stajalo je početkom godine 3,48 kuna po litri, no cijena je gotovo neprekidno rasla i sve do utorka držala se na razini ispod četiri kune za litru. Danas je prvi put prešla četiri kune.

U Ini se drže formule izračuna cijena na temelju cijena nafte na Mediteranu, no jasno je da su u to uračunali i sve veću potrošnju dizela u Hrvatskoj.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook