Prethodni članak
Sljedeći članak

Poticajima za sakupljanje metalnog glomaznog otpada

Županijsko poglavarstvo donijelo je Odluku o poticajima za odvojeno sakupljanje metalnog glomaznog otpada u 2005. godini


Županijsko poglavarstvo donijelo je Odluku o poticajima za odvojeno sakupljanje metalnog glomaznog otpada u 2005. godini.

Pravo na poticaj mogu ostvariti subjekti koji provode organizirano odvojeno sakupljanje metalnog glomaznog otpada u okviru pružanja usluge zbrinjavanja komunalnog otpada za kućanstva na području JLS te JLS temeljem posebnog ugovora za odvojeno sakupljanje metalnog glomaznog otpada za kućanstva koji su sklopile s pravnom ili fizičkom osobom koja sakuplja, razvrstvava i prevozi otpad ako za isto izdvaja sredstva iz proračuna.

Visina novčanog poticaja određuje se u iznosu 50 kn po toni mjesečno odvojeno skupljenog glomaznog otpada. Donijeta je i Odluka o poticajima za odvojeno skupljanje otpadne staklene ambalaže, papira i PET ambalaže u 2005. godini.

Pravo na novčani poticaj mogu ostvariti subjekti koji provode organizirano odvojeno sakupljanje otpadne staklene ambalaže i papira u okviru pružanja usluge zbrinjavanja komunalnog otpada za kućanstva na području JLS te JLS temeljem posebnog ugovora o instaliranju mreže za odvojeno skupljanje otpadne staklene ambalaže i papira za kućanstva koji su sklopile s pravnom ili fizičkom osobom koja sakuplja, razvrstava i prevozi otpad.

Visina novčanog poticaja određuje se u iznosu od 15 kn po kubičnom metru po instaliranoj posudi zapremnine do 3 kubična metra i 12 kn po kubičnom metru po instaliranoj posudi zapremnine veće od 3 kubična metra.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook