Prethodni članak
Sljedeći članak

Poticanje zapošljavanja društveno korisnim radom

Jedna od mjera poticanja zapošljavanja 2006. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, podružnica Krapina, su javni ra


Jedna od mjera poticanja zapošljavanja 2006. godine u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, podružnica Krapina, su javni radovi. Cilj ove mjere je društveno korisnim radom afirmirati socijalnu uključenost i ublažiti socijalne posljedice nezaposlenih kroz suradnju jedinica lokalne samouprave i institucija u njihovom vlasništvu, te nevladinih udruga.

Radi se o neprofitabilnom programu, koji je nekonkurentan postojećem gospodarstvu i koji mora biti visoko radno intenzivan. Ciljane skupine pri zapošljavanju su dugotrajno nezaposlene starije osobe, dugotrajno nezaposlene mlade osobe, dugotrajno nezaposlene osobe korisnici novčane naknade, korisnici prava po Zakonu o socijalnoj skrbi, žene žrtve nasilja, žrtve trgovanja ljudima, azilanti, liječeni ovisnici, bivši zatvorenici, te roditelji s četiri i više malodobne djece.

Inicijator i izvršitelj trebaju osigurati materijalna sredstva za rad i 50 posto sredstava za plaće radnika zaposlenih po programu javnih radova. Prvi potpisani ugovor o financiranju javnih radova na području Krapinsko-zagorske županije je sa Zelenjakom d.o.o. iz Klanjca, koji je zaposlio tri osobe u programu sječe granja uz javne puteve. Osobe su zaposlene od 17.srpnja, a u radnom odnosu će biti do 30. studenog ove godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook