Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpisani ugovori za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje stambenog pitanja mladih u Konjščini


Načelnica Općine Konjščina Anita Curiš Krok potpisala je ugovore za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih na području općine Konjščina u 2024. godini. Pristiglo je šest zahtjeva, povjerenstvo je odobrilo njih četiri jer dva nisu odgovarala kriterijima pravilnika koje je donijelo Općinsko vijeće. Svaki ugovor iznosi po 3000 eura. 

Općina će mladim obiteljima dodijeliti bespovratna sredstva za četiri mjere. Prva mjera je sufinanciranje gradnje obiteljske kuće na području općine Konjščina, pod uvjetom da je ishođena pravomoćna građevinska dozvola ili odgovarajući akt za gradnju, da je prijava početka građenja izvršena u godini prije raspisivanja javnog poziva ili godini raspisivanja javnog poziva, a sve prema važećim propisima gradnje.

Druga mjera je sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana na području općine Konjščina, pod uvjetom da je kupoprodajni ugovor sklopljen u godini raspisivanja javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava.

Treća mjera je sufinanciranje rekonstrukcije obiteljske kuće/stana na području općine, pod uvjetom da je ishođena pravomoćna građevinska dozvola ili odgovarajući akt za gradnju u godini prije raspisivanja javnog poziva ili godini raspisivanja javnog poziva, a sve prema važećim propisima gradnje.

Četvrta mjera je sufinanciranje kupnje ili nadogradnje kuće mladim obiteljima koje se bave poljoprivredom i žive u ruralnim područjima. Sufinanciranje kupnje ili nadogradnje kuće na području općine Konjščina može se ostvariti, pod uvjetom da je kupoprodajni ugovor sklopljen u godini raspisivanja javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava.

Načelnica Anita Curiš Krok rekla je kako ovim bespovratnim mjerama žele mlade obitelji zadržati na području općine, te potaknuti i privući druge da dođu živjeti u Konjščinu. prekrasnu općinu.

– Nadamo se da će ova sredstva biti dodatan poticaj našim mladim obiteljima te da će im pomoći prilikom rješavanja njihovog stambenog pitanja – istaknula je načelnica Curiš Krok i dodala kako dva korisnika nisu ostvarila pravo, ali to ne znači da se oni u budućnosti neće moći mogli javiti na natječaj, recimo za opremanje kuće ili stana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook