Prethodni članak
Sljedeći članak

Potpore obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima

Na sjednici zlatarskog Gradskog poglavarstva usvojene su dopune odluke o potporama u poljoprivredi, koje će se dodijelji


Na sjednici zlatarskog Gradskog poglavarstva usvojene su dopune odluke o potporama u poljoprivredi, koje će se dodijeljivati obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima upisanima u upisnik, te su upućene Vijeću na usvajanje.


Dopunom je uvršteno dodjeljivanje premija osiguranja od šteta za povrćarsku, ratarsku i plasteničku proizvodnju u povrćarstvu i cvjećarstvu, te u stočarstvu i premije osiguranja za junice nakon prvog telenja. Uvrštene su i potpore za povrćarsku proizvodnju u visini jedne kune po prodanom kilogramu povrća, a maksimalno do tri tisuće kuna. Potpora za umjetno osjemenjivanje krava i junica iznosi sto kuna, a za krmače pedeset kuna.

Dvjesto kuna će se dodjeljivati nakon prvog telenja junica. Također, podržana je i inicijativa Udruge žena za gradnju dječjeg igrališta. Ono bi se trebalo graditi na gradskom zemljištu ispred Palače pravde. Da je gradnja neupitna, potvrdio je gradonačelnik Marijan Đurek, koji je napomenuo kako je već predan zahtjev za izradu idejnog rješenja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook