Prethodni članak
Sljedeći članak

POTVRĐENO: Vlasta Hubicki bit će ponovo predsjednica Županijske skupštine

Obzirom da je SDP-ova koalicija u Zagorju osvojila većinu u Županijskoj skupštini, prema predizbornom dogovoru za predsjednicu Skupštine bit će izabrana Vlasta Hubicki, nekad HSS-ovka, a trenutno samostalni i nestranački partner SDP-a, HNS-a, HSU-a i Laburista


Konstituirajuća sjednica novog saziva Županijske skupštine bit će održana 19. lipnja u 18 sati, potvrdio nam je župan krapinsko-zagorski Željko Kolar. Obzirom da je koalicijska lista SDP-a, HNS-a, HSU-a i Laburista osvojila 24 od ukupno 41 vijećničkog mjesta te mogu samostalno donositi odluke, kako su nam potvrdili i župan Kolar, ali i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Siniša Hajdaš Dončić, držat će se predizbornih dogovora te će za predsjednicu Županijske skupštine podržati Vlastu Hubicki, koja je tu dužnost obnašala i u proteklom mandatu.

Podsjetimo, nekad čelnica zagorskog i potpredsjednica nacionalnog HSS-a, Vlasta Hubicki, u lipnju prošle godine podnijela je ostavku na mjesto predsjednice stranačke Županijske organizacije, obzirom da je došlo do promjena u nacionalnom vodstvu stranke. Na toj poziciji naslijedio ju je pregradski HSS-ovac Marijan Hohnjec, a to novo vodstvo zagorskog HSS-a odlučilo je prekinuti dugogodišnju suradnju s SDP-om i partnerima te su potpisali predizbornu koaliciju s HDZ-om.

Vlasta Hubicki, kao jedna od višegodišnjih su-nositeljica županijske vlasti, bivša županica i predsjednica Županijske skupštine, smatrala je kako treba nastaviti sve ono što je HSS sa svojim partnerima gotovo šesnaest godina radio u Zagorju te je odlučila i na ove lokalne izbore izaći na listi s SDP-om, zbog čega je automatizmom isključena iz stranke. Spomenimo na kraju da će jedan potpredsjednik Skupštine biti Josip Kovačić, predsjednik zagorskog HSU-a, dok će drugi potpredsjednik biti iz redova županijske oporbe.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook