Prethodni članak
Sljedeći članak

Pozivi ne besplatnu mamografiju

U sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, na adrese žena u Kra


U sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, na adrese žena u Krapinsko-zagorske županije koje su u dobi od 59 do 69 godina, krajem listopada i početkom studenog počet će stizati pozivi za mamografski pregled.

Budući da u svim županijama, pa tako i našoj, kada su u pitanju zloćudne bolesti, žene najčešće obolijevaju od raka dojke,

Ministrstvo je pokrenulo ovu besplatnu, dvogodišnju akciju pregleda mamografom, najučinkovitijom metodom ranog otkrivanja ove bolesti. U omotnici s prepoznatljivim logotipom nalazit će se anketni upitnik, edukativna brošura o ranom otkrivanju raka, samopregledu, mamografiji te rizicima za obolijevanje.

Omotnica sadrži i sve upute kao i termin pregleda, broj besplatnog telefona na koji se žene mogu javiti ako žele odgoditi termin ili su mamografski pregled obavile unatrag dvije godine. - Rano otkrivanje raka dojke ujedno je i jedina učinkovita mjera prevencije, zato molimo sve žene koje prime poziv da se odazovu i time doprinesu svom zdravlju - poručuje koordinatorica Nacionalnog programa za Krapinsko–zagorsku županiju dr. Marina Stanković Gjurek, voditeljica službe za socijalnu medicinu Zavoda za javno zdravstvo KZŽ.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook