Prethodni članak
Sljedeći članak

Poznata zagorska pjevačica obnovila suradnju s Croatia Recordsom

Gogina promocija „kaj popa“


Gordana Ivanjek Tušek, koja se u našem estradnom miljeu etablirala kao naj pjevačica kajkavske popevke (a time postala i regionalno obilježena!), obnovila je suradnju s Croatia Recordsom, što podrazumijeva najmanje dva diskografska izdanja u sljedećih nekoliko godina. Kao što i sama kaže, to bi trebalo pridonijeti dodatnoj promociji hrvatske zabavne i pop glazbe, s naglaskom na promociji kajkavske lirike u modernim glazbenim formama - pop, rock, country pop, zabavna glazba... Njihova suradnja nastavlja se i u tamburaškoj glazbi.

Njezin suprug Žarko Tušek, čije note i uglazbljene stihove najčešće pjeva, kaže kako se Gordana „ u posljednjih desetak godina pozicionirala kao jedini ženski vokalni solist u Hrvatskoj, koja sa svojim glazbenim timom, pokušava dati jedan drukčiji , "moderni" zvuk zabavnoj glazbi u kajkavskom govornom području, sa promocijom tzv."kaj popa". Dio toga tima je aranžer Toni Eterović, stalni sudionik kajkavskih priredbi u Krapini, posebice festivala. Publika će se uvjeriti kako će u rujnu predstaviti nešto drukčije note, liriku i aranžman, ne bi li Krapinski festival približili nekim novim trendovima i mlađim generacijama. Naglašavaju „ali uz veliko poštovanje prema tradicionalnim glazbenim formama koje imaju svoju čar i ljepotu“.

No, valja naglasiti, kako Gordana surađuje i s mnogim drugim poznatim autorima glazbi i tekstova, aranžerima, iz svih dijelova Hrvatske (Vladimir Smiljanić, Ivica Pepelko, Rajko Suhodolčan, Branko Greblički Ventek, Toni Eterović, Željko Krznarić, Milivoj Pašićek, Mia Dimšić, Damir Bačić, Miroslav Walter, Ivica Plivelić, Radovan Novina …). Očekuje se i novi singl s popevkom „Ljubaf nema kraj“ s prošlogodišnje „Krapine“ za koji je snimljen i spot , a sve u sklopu priprema izlaska albuma potkraj godine. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook