Prethodni članak
Sljedeći članak

Poznati poduzetnik osuđen zbog pokušaja silovanja i bludnih radnji


Kako izvještava DORH na svojim službenim stranicama, Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu iz ožujka 2023. godine kojom je hrvatski državljanin (1950.) proglašen krivim zbog počinjenja kaznenog djela pokušaja silovanja i dva kaznena djela bludnih radnji te je osuđen jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci, od čega osam mjeseci bezuvjetno, a jednu godinu uvjetno s rokom kušnje od dvije godine.

Okrivljeni 74-godišnjak pravomoćnom presudom proglašen krivim da je u listopadu 2006. godine, kao direktor trgovačkog društva iz Čakovca, počinio kazneno djelo pokušaja silovanja u hotelu u Opatiji na štetu jedne zaposlenice društva i da je u prosincu 2017. godine na radnom mjestu počinio kazneno djelo bludnih radnji na štetu druge zaposlenice društva. U prvostupanjskoj presudi stoji kako je jednu od svojih zaposlenica pokušavao bez njezinog pristanka uhvatiti za grudi i stražnjicu, a jednom prilikom ju je i pljesnuo rukom po stražnjici uz rečenicu “o, pogledaj gdje je muha”. Optuženi se branio izjavom da je zaposlenica zapravo očijukala s njim te ga nagovarala na aferu, piše emeđimurje.

U presudi se saznaje i ponašanje prema jednoj od zaposlenica koja je opisala da je dolazak u ured optuženog završavao pipanjem, da joj se ugovor produžavao svakih mjesec dana te da je bila ucjenjivana da mora pružati seksualne usluge jer da joj se u protivnom neće produživati ugovor. Bio je to optuženikov modus operandi koji se često spominjao u presudi.

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva iz žalbe i utvrdio da je izrečena kazna u 2023. godini preblaga pa je osudio okrivljenika jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od dvije godine, od čega godinu dana bezuvjetno, a godinu dana uvjetno s rokom kušnje od četiri godine.

Riječ je o Stjepanu Vargi, dugogodišnjem bivšem većinskom vlasniku poznate tvrtke Čakovečki mlinovi.

Stjepan Varga je 2020. godine, nakon 28 godina, otišao s čela Čakovečkih mlinova. Bogatstvo supružnika Stjepana i Ružice Varge tada je iznosilo oko 95 milijuna kuna.

Status, utjecaj i novac Stjepana Varge očito nisu mogli utjecati na nečiji pristanak na intimne odnose.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook