Prethodni članak
Sljedeći članak

Predsjednik Ivo Josipović posjetio bivši vojni objekt na Ivanščici

Predsjednik Republike Hrvatske u četvrtak je nakon posjeta gradu Ivancu obišao bivši vojni objekt na vrhu planine Ivanšč


Predsjednik Republike Hrvatske u četvrtak je nakon posjeta gradu Ivancu obišao bivši vojni objekt na vrhu planine Ivanščice.
„ Ovdje na Ivanščici imamo zoran primjer kako propada državna imovina, propada zbog nedošenja odluka. Vojska je učinina svoje, ovaj objekt proglasila neperspektivnim i sada je red na Vladi da ga održava . Jedna od od mogućih namjena,što inače podržavam, je je da se nekretnina ovakvog tipa vrati lokalnoj samoupravi, jer je velika šteta da tolike godine objekt propada i čuo sam podatak da bi danas obnova tvog objekta koštala dvaput više nego prije par godina. S ovog mjesta apeliram na Vladu RH da se pobrine o sudbini ovog i sličnih objekata u Hrvatskoj koji „, napomenuo je predsjednik Josipović.
Riječ je o bivšem vojnom kompleksu na Ivančici koji je tijekom prošlih dvadesetak godina posve devastiran, a Grad Ivanec, ni nakon prepiske s mjerodavnim državnim organima koja traje od 2003. godine, ne uspijeva doći u posjed objekata kako bi ih uredio i stavio u funkciju razvitka planinskog turizma na Ivančici, rekao je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić. Gradonačelnik Zlatara Miroslav Kopjar, na čijem se području i vojni objekt zapravo nalazi, izrazio je nadu da će dobro surađivati sa susjedima u Ivancu na razvoju zagorske krasotice, Ivanščice.
Na novinarsko pitanje, predsjednik Josipović kometirao je i izjavu premijerke Jadranke Kosor da će posredovati u poboljšanju odnosa između službenog Beograda i Prištine.
„ Siguran sam da je gospođa Kosor u Prištini zagovarala politiku regionalne suradnju i povjerenja dakle nešto što je temelj hrvatske vanjske politike i politike Europske unije. Ne sumnjam u dobre namjere premijerke „, komentirao je Josipović koji će poslijepodne posjetiti i varaždinski Špancirfest.

Zoran Gregurek

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook