Prethodni članak
Sljedeći članak

Pregled hrvatskog tiska

Priznanje predsjednika Mesića da se Petrač nalazi u Izraelu, piše Večernji list upućuje na zaključak kako bi lov mogao b


Priznanje predsjednika Mesića da se Petrač nalazi u Izraelu, piše Večernji list upućuje na zaključak kako bi lov mogao biti pri kraju.

Te novine pišu kako se još lani znalo da se Petrač skriva u toj zemlji.

Prvi signali kako se Petrač skriva u Izraelu stigli su 2004 godine dok se na Županijskom sudu u Zagrebu još vodio sudski proces za otmicu sina generala Zagorca, piše Večernjak.

Te novine kažu kako su daljnje aktivnosti zaustavljene zbog domaćih medijsko-špijunskih ratova oko Haaga i smjene u vrhu obavještajne zajednice.

Petračevi odvjetnici prenosi Večernjak tvrde kako je njihov klijent za otmicu osuđen na temelju montirane optužnice kako bi ga ucjenom prisilili da surađuje u potrazi za generalom Gotovinom.

Prema još uvijek neslužbenim ali kako piše Slobodna Dalmacija pouzdanim informacijama za ubojstvo dvojice mladića u Segetu Donjem kraj Trogira osumnjičen je 15-to godišnji dječak iz tog mjesta.

Kako prenose te novine dječak je u policijsku postaju priveden još u petak poslijepodne gdje je na razgovoru zadržan i tijekom subote.

U međuvremenu je piše Slobodna, obavljen i pretres kuće u kojoj živi s roditeljima.

Prema Zakonu o sudovima za mladež najveća zatvorska kazna na koju može biti osuđen za ubojstvo pa makar i dvostruko jest deset godina prenosi Slobodna Dalmacija.

Jutarnji list piše kako HDZ traži smjenu direktora Hrvatskih šuma u Osijeku.

Tu je vijest kako piše Jutarnji, u privremeni stožer Branimira Glavaša donio HDZ-ov saborski disident Ivan Drmić inače nositelj nezavisne liste za Đakovo.

Drmić je kazao kako se na Dragutina Vračevića, iz Zagreba vrši pritisak jer je pristao biti drugi na Drmićevoj listi na lokalnim izborima.

Dodaje kako je od njega zatraženo da se pospe pepelom ili će biti smjenjen, prenosi Jutarnji.

Novi list prenosi kako je Joso Mraović gospički poduzetnik osumnjičen za silovanje američke košarkašice a, koji se u Gospiću nalazi u pritvoru počeo štrajk glađu, a odbija i vodu.

Svoje uhićenje kako prenosi Novi list, Mraović ocjenjuje neopravdanim te rezultatom političkog pritiska.

Novi list nadalje piše kako će u ponedjeljak Mraović najvjerojatnije biti prebačen u Rijeku.

Izvor: BBC

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook