Prethodni članak
Sljedeći članak

Prekida se ‘bijeli štrajk’ sudaca

Još se čeka odluka državnih odvjetnika

  • Sud ilustracija presuda

    Foto: Ilustracija/ Duško Jaramaz/ Pixsell


Bijeli štrajk sudaca danas bi trebao završiti. Odlučili su jučer tako članovi Upravnog odbora Udruge hrvatskih sudaca nakon sastanka s ministrom pravosuđa Ivanom Malenicom. Na sastanku su bili i predstavnici državnih odvjetnika, ali će se oni danas oglasiti prekidaju li bijeli štrajk, piše HRT.

Glasnogovornica Udruge hrvatskih sudaca Ivana Bilušić kazala je jučer da su s ministarstvom danas imali "ozbiljne razgovore", koji će se nastaviti sljedeći tjedan. "Na tim razgovorima intenzivno se pristupa dogovoru", istaknula je dodajući da se priča o dinamici i pitanjima sadržaja budućeg cjelovitog Zakona o plaći i materijalnim pravima pravosudnih dužnosnika.

Suci i državni odvjetnici traže donošenje Zakona o plaći i materijalnim pravima pravosudnih dužnosnika, koje im je vlada obećala donijeti do kraja 2023., a kojim bi se u potpunosti uredile plaće i druga materijalna prava pravosudnih dužnosnika, sukladno postignutim standardima u državama članicama Europske unije.

Među ostalim, traže i uvođenje indeksacije, za koju je premijer Andrej Plenković početkom tjedna kazao da je "sigurno neće biti u ovom mandatu vlade", piše HRT. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook