Prethodni članak
Sljedeći članak

Prekinut štrajk u srednjim školama

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa potpisalo je iza ponoći Kolektivni ugovor s Nezavisnim sindikatom zaposlenik


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa potpisalo je iza ponoći Kolektivni ugovor s Nezavisnim sindikatom zaposlenika u srednjim školama Hrvatske i Hrvatskim školskim sindikatom Preporod, čime je označen prekid štrajka u srednjim školama.

Kolektivnim ugovorom, koji je zaključen do 31. prosinca 2006., zadržavaju se stečena materijalna prava zaposlenika te se osigurava korekcija koeficijenata od 4, 8 i 10 posto za nenastavno osoblje.

Proširen je i broj škola u brdsko planinskom području i na otocima - u kojima će zaposlenici ostvarivati uvećanje plaće zbog otežanih uvjeta rada.

Nezavisni sindikat je priopćio da je pokrenuti štrajk naišao na izvanredni odaziv među zaposlenicima, jer je jučer u 358 od ukupno 423 hrvatske srednjoškolske ustanove u štrajku sudjelovalo 13.493 zaposlenika, od ukupno 20.660 zaposlenih u cijelom sustavu.

Na području Krapinsko-zagorske županije od ukupno devet srednjih škola, štrajkalo se u četiri, u kojima djeluje Nezavisni sindikat, a štrajku se odazvalo 220 srednjoškolskih djelatnika, što je oko 50% od ukupno zaposlenih u zagorskim srednjim školama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook