Prethodni članak
Sljedeći članak

Prema anketi SDP-a i HNS-a Hubicki najpoželjnija na mjestu župana, Hajdaš drugi


Anketa koju je naručio SDP i HNS Krapinsko-zagorske županije, otkrila je trenutne izborne preferencije Zagoraca: pobij



Anketa koju je naručio SDP i HNS Krapinsko-zagorske županije, otkrila je trenutne izborne preferencije Zagoraca: pobijedio bi SDP s prednošću od 4 posto ispred HDZ-a, a slijedi ih HSS. No, kako su informacije neslužbene, ostavljamo mogućnost da su brojke i drugačije.


Navodno bi SDP dobio oko 27 posto, HDZ oko 23, a HSS oko 10 posto glasova. Slijedi koalicija HNS-DC, HSU, ZDS, ZS, HSLS, HSP te nezavisni.

Žene bi radije dale glas SDP, muškarci HDZ-u, dok bi HSS podržali jednako i nježniji i jači spol. No, to su manje važni podaci.

Ono što je senzacionalno, rejting je kandidata za župana: na prvom mjestu je Vlasta Hubicki (HSS) s gotovo 20 posto glasova, drugi je Siniša Hajdaš-Dončić (SDP) s oko 13 posto, dr. Rajko Fureš je treći s tek kojim glasom manje od Hajdaša, a slijede dr. Stanko Belina (ZDS) s oko 8 posto, Anđelko Topolovec (HNS-DC) s oko 6 posto, pa Sonja Borovčak koju su ispitanici samoinicijativno istaknuli tijekom anketiranja s gotovo 6 posto glasova.

Slijede Franjo Vukić (nezavisni) s oko 3 posto, Ivan Tuđa, Željko Vincelj i Stjepan Merkaš koje su ispitanici također sami dodali na listu, a isto tako su istaknuli i Škvorca koji je dobio tek 0,1 posto glasova. Čak 20 posto ne zna za koga bi glasovali, a ne bi glasovalo čak 12 posto građana.

Iznenađuje svakako navodno slab rejting Milivoja Škvorca te Merkaša, koji su inače popularni među 'svojima'. No, kako su u HDZ-u ionako u tijeku velika preslagivanja, a neki izvori dojavljuju i o nedostatku jasne vizije o tome tko bi trebao što biti, ostaje za pričekati kraj idućeg tjedna do kada bi se trebali iskristalizirati stavovi i definirati pozicije.

Naposljetku, treba podsjetiti i na činjenicu da su ankete za parlamentarne izbore pokazale da će pobijediti gubitnici, pa valja pričekati konačne rezultate izbora, dok su ankete tek zanimljiv puls prevrtljive nacije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook