Prethodni članak
Sljedeći članak

Premašen plan darivanja krvi

U posljednjoj ovogodišnjoj redovnoj akciji darivanja krvi koja je u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Donja St


U posljednjoj ovogodišnjoj redovnoj akciji darivanja krvi koja je u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica provedena na području Donje i Gornje Stubice, Stubičkih Toplica, Oroslavja i Marije Bistrice, prikupljeno je ukupno 324 doza krvi.


Od ukupno 358 potencijalnih darivatelja koji su pristupili akciji, zbog zdravstvenih razloga odbijeno ih je 34. Prema riječima ravnateljice donjostubičkog društva, Ane Breber Kucelj ove je godine broj odbijenih darivatelja puno veći zbog postroženih kriterija koje je Hrvatski crveni križ uveo radi veće sigurnosti primatelja krvi.

U prošlotjednom ciklusu darivanja krvi, akcijama je pristupilo devet osoba koje su prvi puta darovale krv. Inače, u svim ovogodišnjim akcijama koje je proveo donjostubički Crveni križ prikupljeno je ukupno 1.483 doza krvi čime je ovogodišnji plan premašen za 158 doza. Iz zdravstvenih razloga odbijeno je ukupno 204 darivatelja, a po prvi puta krv ih je dalo 48. Do kraja godine donjostubički Crveni križ će organizirati još jednu izvanrednu akciju koja će se provesti 12. prosinca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook