Prethodni članak
Sljedeći članak

Premijer Plenković i predsjednik Milanović obilaze razrušenu Petrinju: ' Svi su tu, svi će pomoći'

  • Slavko Midzor/PIXSELL

    Slavko Midzor/PIXSELL


U Petrinju je stigao premijer Andrej Plenković u pratnji potpredsjednika Vlade Tome Medveda te ministara Maria Banožića i Davora Božinovića. Stigao i predsjednik Zoran Milanović. Kratko su se obratili građanima i lokalnim dužnosnicima i obećali pomoć. Na ulici je vojska te sve raspoložive službe.

- Svi su tu, svi će pomoći - rekao je premijer. - Grozno, baš užas - dodao je Milanović, vidno potresen. - Bila je teška godina. Grozna. Ovo je ozljeda na uvredu. Ovo će se izgradit. Izgubljen je jedan dječji život. Prošle godine je najjači potres bio u Draču u Albaniji, nadam se da neće biti toliko poginulih. I jedan život je puno - rekao je. 

Milanović je kazao će biti potrebno puno novca, ali da je to druga priča. - Centar grada izgleda grozno -  dodao je.  -Za jednu sekundu ti se sruši grad, više ga nema", rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumobvić.  U Petrinji je i ministar zdravstva Vili Beroš. Kaže kako je organiziran je transport mnogih bolesnika u Zagreb. - Samo da ne bude nekakvih drugih potresa. Vidljivo da je treba razmišljati i o psihičkom stanju - rekao je, piše  Večernji.hr. USKORO VIŠE DETALJA

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook