Prethodni članak
Sljedeći članak

Premijer Plenković o cjepivu: 'Vjerujem da će građani pokloniti povjerenje struci'

  • Patrik Macek/PIXSELL - Plenković

    Patrik Macek/PIXSELL


Premijer Plenković komentirao dolazak cjepiva uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a. - Vlada će dokument o cjepivu usvojiti u srijedu. Ja sam za cijepljenje i tu nema nikakvih dilema, konzultirat ću se s liječnicima, s obzirom da sam nedavno prebolio koronavirus, ali cijepit ću se - kazao je. 

Danas je zabilježen manji broj novooboljelih, a Plenković smatra kako je pad broja novozaraženih dijelom i zbog mjera. - Ovaj period u koji sad krećemo od sutra pa do 8. ili 10. siječnja jako je važan da jednim discipliniranim ponašanjem najvećeg dijela naših građana smanjimo što je više moguće zarazu, to je cilj - napomenuo je.

Čak 30 do 40 posto građana izjasnilo se da se ne želi cijepiti, ovisno o istraživanju. Plenković je uvjeren da će se velika većina građana htjeti cijepiti. - Cjepivo je jedno od najvećih dostignuća u medicini uopće. Te teze je li cjepivo dobro ili ne...ja vjerujem da će velika većina građana nakon kampanje pokloniti povjerenje struci i znanstvenicima, ali nećemo ići na obavezno cijepljenje - napominje premijer.

Kaže da umiru ljudi koji imaju u prosjeku 70 godina te da će prvih 9000 doza cjepiva ići ugroženim skupinama. - Nije prva doza cjepiva za marketing već za spašavanje života - kaže. Uvjeren je da kako doze budu dolazile da će se velika većina građana cijepiti. - U izboru života i smrti, bolji je život - napominje, prenosi  Dnevnik.hr.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook