Prethodni članak
Sljedeći članak

Umro je Fred Matić

Vijesti iz Hrvatske...


Hrvatski europarlametarac Predrag Fred Matić danas je preminuo u 62. godini života, potvrđeno je Jutarnjem listu. Matić je bio hrvatski branitelj, bivši ministar branitelja, zastupnik u Saboru i u Europskom parlamentu.

Matić je prije desetak dana završio u bolnici zbog komplikacija vezanih uz žuč.

 - Stanje mu je ozbiljno, ali stabilno, a do potpunog ozdravljenja, obitelj ne želi iznositi detalje o njegovom zdravstvenom stanju - rekli su tada u SDP-u.

Predrag Matić Fred, rođen je 02. lipnja 1962. godine u Požegi. Osnovnu i srednju školu završava u Vukovaru, a dvogodišnji studij na Pedagoškom fakultetu u Osijeku gdje stječe zvanje nastavnika razredne nastave.

Dragovoljac je Domovinskog rata i hrvatski ratni vojni invalid. Nakon aktivnog sudjelovanja u obrani Vukovara biva zarobljen i odveden u devetomjesečno zatočeništvo u tri srbijanska koncentracijska logora. Za svoje junaštvo i zasluge u obrani Domovine odlikovan je s devet najviših državnih odlikovanja i medalja te više pohvala i nagrada. Umirovljeni je brigadir HV-a.

Nakon rata radio je u Kabinetu načelnika Glavnog stožera OS RH i obnašao dužnosti šefa Ureda općih poslova i Glasnogovornika GS OS RH (1994.- 1998.). Prvi je šef Kabineta ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (1998.- 2000.)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook