Prethodni članak
Sljedeći članak

PRESTRAŠNO: Bacila psa s drugog kata! Uhićena je


Incident koji se dogodio u centru Velike Gorice, u najmanju ruku, ledi krv u žilama. Naime, Velikogoričanka je s drugog kata stambene zgrade na Galženici bacila psića koji je uslijed pada s više od 6 metara pretrpio teže tjelesne ozljede, piše portal vgradu.hr.

Kako doznaje ovaj portal osoba u vlasništvu ima još nekoliko pasa, a od prije je poznata sugrađanima koji tvrde kako nije prvi put da neodgovorno postupa sa svojim ljubimcima. Stravičnu informaciju potvrdila nam je i velikogorička policija koja dodaje više informacija i navodi kako je sugrađanka odmah privedena te će se protiv nje povesti kazneni postupak.

Psić se trenutno nalazi u veterinarskoj stanici te je van životne opasnosti, a začudo i na veliku sreću, nije ništa slomio. Nažalost, neslužbeno doznajemo i kako je sugrađanka prije godinu dana bacila mačku kroz prozor te kako je na upozorenje sugrađana obećala da će voditi računa o svojim ljubimcima koje, također neslužbeno doznajemo, nije niti cijepila niti čipirala, što je dužnost svakog vlasnika kućnih ljubimaca.

Prema kaznenom zakonu, u slučajevima koji uključuju mučenje i ubijanje životinje predviđena je zatvorska kazna u trajanju do godinu dana.

U službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedena je ženska osoba koja se dovodi u svezu s počinjenjem kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja, potvrdili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski će službenici podnijeti kaznenu prijavu protiv 24-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinja” opisanog u članku 205. st.1 Kaznenog zakona nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook