Prethodni članak
Sljedeći članak

Preventivne aktivnosti za sigurnost na prometnicama

Županijski savjet za sigurnost prometa na cestama Krapinsko-zagorske županije u ovoj godini planira u okviru predškolsko


Županijski savjet za sigurnost prometa na cestama Krapinsko-zagorske županije u ovoj godini planira u okviru predškolskog programa te u osnovnim i srednjim školama provoditi program preventivnih aktivnosti za sigurnost na prometnicama.

S tim uvezi u planu je formiranje jedinica školskih prometnih patrola i prometne mladeži te donošenje prijedloga za uvođenjem zona smirenog prometa u gradovima i većim općinskim središtima.

Kako bi se sigurnost u prometu poboljšala potrebna je rekonstrukcija prometnica, izgradnja nogostupa i biciklističkih staza, te uvođenje horizontalne i vertikalne signalizacije, a svemu tome savjet će dati prioritet u ovogodišnjim aktivnostima.

U planu je i praćenje aktivnosti u radu auto-škola na području županije te odvijanje prometa u zimskoj sezoni. Planovima savjeta na prošloj je sjednici podršku dalo i županijsko poglavarstvo, usvojivši ujedno izvješće o radu u 2004. godini.

Izvor: Radio Zlatar

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook