Prethodni članak
Sljedeći članak

Prezentacija obrtničkih zanimanja

S ciljem povećanja upisa u obrtnička zanimanja , županijska obrtnička komora u suradnji s pripadajućim udruženjima obrtn


S ciljem povećanja upisa u obrtnička zanimanja , županijska obrtnička komora u suradnji s pripadajućim udruženjima obrtnika ovih dana prezentira deficitarna obrtnička zanimanja –tokar , bravar, strojobravar.

Prvi dio prezentacije održavat će se po osnovnim školama - učenicima osmih razreda i njihovim roditeljima i to do 12 . ožujka .

Sastoji se od uvoda u obrtništvo, odnosno osnovnih podataka o jedinstvenom modelu obrazovanja , prezentacije deficitarnih zanimanja, pitanja učenika i roditelja ,te ankete učenicima kojom će se utvrditi zainteresiranost učenika za posjet obrtničkim radionicama.

Drugi dio prezentacije održat će se u obrtničkim radionicama nakon 4. travnja , a način prezentacije , uključujući i prijevoz autobusom , će se odrediti nakon utvrđenog interesa učenika za posjet obrtničkim radionicama .

Udruženje obrtnika Krapina i općina Đurmanec , Jesenje, Petrovsko i Radoboj prvi dio prezentacije održalo je prošli tjedan u krapinskoj Osnovnoj školi «Ljudevit Gaj», a prisustvovali su joj i učenici Osnovne škole «August Cesarec». Prezentacija se nastavlja ovaj tjedan, već prema dogovoru udruženja obrtnika sa školama.

U prezentaciji obrtničkih zanimanja po osnovnim školama sudjeluju i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područne službe Krapina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook