Prethodni članak
Sljedeći članak

Pridružite se: Sprema se program 'More(š) u knjižnicu u Klanjcu'


Gradska knjižnica i čitaonica Antun Mihanović Klanjec organizator je programa "Kreativne knjižnične avanture - MORE(Š) U KNJIŽNICU," koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Klanjca. Ovaj raznolik program kreativnih radionica uključuje crtačke, slikarske, kulinarske, hobby art radionice i aktivnosti te književne susrete, održava se u prostoru knjižnice i na otvorenom tijekom kolovoza i rujna.

Program je započeo 27. srpnja objavom literarnog nagradnog natječaja za velike i male pisce koji traje do kraja rujna, a dosad je uspješno održan niz radionica, izrada 3d slika, slušanje priča i modeliranja u plastelinu, slikanja i crtanja raznim tehnikama i ekološkim bojama. Također, sladilo se u "Vaflomaniji" pekle su se vafle, a na veseloj igraonici na otvorenom djeca su imala priliku osvajati i nagrade.

Program uključuje i radionice za odrasle, koji u poslijepodnevnim radionicama mogu na otvorenom provoditi kreativno vrijeme uz opušteno druženje. Održana je hobby art radionica za velike i male "Kreativno cvijeće", a u najavi je još jedna slikarska radionica 9. rujna u 17:00 sati. Uz vino, kavu, sok i uz klanječku umjetnicu Mateju Harapin, sudionici će korak po korak izrađivati vlastite slike na platnu. Paralelno će se održati i radionica za djecu pod vodstvom umjetnice Adrijane Čelec.

U utorak su Klanjec posjetile autorica slikovnice "Luda kuća" Sanja Lovrenčić i ilustratorica Vendi Vernić. To je bila izvrsna prilika za djecu da upoznaju poznatu spisateljicu i otkriju proces nastanka slikovnice, ali i sudjeluju u ilustratorskoj radionici pod vodstvom umjetnice. U rujnu, 13.9, očekuje nas i dolazak Petre Matulić Žeravice, koja će voditi kreativnu radionicu za djecu uz svoju slikovnicu "Puž koji je promijenio svoju kućicu."

Gradska knjižnica poziva sve zainteresirane da se pridruže i postanu dio ove kreativne avanture! Ulaz je besplatan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook