Prethodni članak
Sljedeći članak

Prije smrti majka svojim tijelom spasila 6-mjesečnu kćer Nikolinu

Vraćajući se sa svadbe na kojoj su bili kumovi, u nedjelju u 3.45 na cesti između Piškorevaca i Vrpolja u izravnom sudar


Vraćajući se sa svadbe na kojoj su bili kumovi, u nedjelju u 3.45 na cesti između Piškorevaca i Vrpolja u izravnom sudaru s kamionom poginuli su supružnici Nenad (33) i Sanda (27) Gmaz iz Stubičkih Toplica.

Šestomjesečna Nikolina, njihova kći, lakše je ozlijeđena, a teže ozlijeđeni Draženka Štefančić (sestra poginule Sande) i Dadil Đebić iz Banovića u BiH.

Majka i beba bile su na stražnjem sjedalu dok je Draženka Štefančić sjedila na suvozačkom mjestu. Iz još neutvrđenih razloga vozač automobila Nenad Gmaz je pri ulasku u desni zavoj izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika te izravno vozilom udario u kamion kojim je upravljao Dadil Đebić.

Bili su kumovi njezinim prijateljima, negdje kod Slavonskog Broda, odakle je ona bila - srhvan bolom zbog gubitka ispričao je Nenadov brat Dalibor Gmaz. - Sanda je sjedila iza Nenada, koji je vozio službeni Golf V, a njezina sestra Draženka je bila na mjestu suvozača. Možda ga je savladao umor, možda je zaspao na tren, ne znam - glasno je razmišljao Dalibor.

- Jako je puno radio, bio je inženjer strojarstva i radio je u bivšoj Luri kao rukvoditelj u Sektoru planiranja. Šogorica je bila profesorica zemljopisa i radila je u Slavonskom Brodu, a sada je bila na porodiljnom - rekao je Dalibor, koji je, prema onome što je čuo od šogoričine obitelji, zaključio da je ona u posljednjem trenutku dala sve od sebe da zaštiti svoju šestomjesečnu kćerkicu. Nadvila se svojim tijelom nad nju, zaštićenu i sjedalicom na stražnjem, najsigurnijem mjestu u automobilu.

- Beba nije ozlijeđena, Draženka je lakše ozlijeđena - rekao je Dalibor, dodavši da su Nenad i Sanda idući tjedan trebali proslaviti prvu godišnjicu braka, u svježe preuređenom stanu.



Inače, nakon stravičnog sudara automobil Gmazovih odbačen je u odvodni kanal pri čemu su supružnici od ozljeda preminuli na mjestu nesreće. Svi ozlijeđeni prevezeni su u osječku bolnlicu. O jačini udara automobila u kamion svjedodoči da su stradale iz automobila morali izvlačiti vatrogasci.

Zijevnuo je?

- Nenad je bio savršeno zdrav. Možda je zijevnuo, kihnuo, ne znam... Skrenuo je na suprotni trak, pokušao se vratiti na svoj, no prekasno - zaključio je Dalibor Gmaz, koji je izgubio jedinog brata.

Izvor: Jutarnji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook