Prethodni članak
Sljedeći članak

Profesori škole ŠUDIGO završili edukacija iz medijske kulture u Sloveniji

U okviru projekta Klikni&Uči profesori Škole za umjetnost, dizajn grafiku i odjeću Zabok bili su upućeni na studijsko putovanje u trajanju od 12 dana u Školski centar Celje.


U okviru projekta Klikni&Uči profesori Škole za umjetnost, dizajn grafiku i odjeću Zabok i profesori iz partnerske škole - Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split bili su upućeni na studijsko putovanje u trajanju od 12 dana u Školski centar Celje.

Edukacija iz medijske kulture jedna je od zahtjevnijih aktivnosti u okviru projekta koja je trebala profesorima pružiti i proširiti stručna znanja i kompetencije iz područja vizualne komunikacije - web, dizajn, grafiku i video produkciju.

Radionice iz područja medijske kulture koje su vodili Alen Pavšar i Dušana Vešligaj u Multimedijalnom centru pri Srednjoj šoli za strojništvo, mehatroniko in medije bile su namijenjene teoretskoj i praktičnoj upotrebi kamere, miksete, reflektora, mikrofona i ostalih medijskih uređaja za izradu novinarskog TV priloga, TV emisije i igranog skeča. Tako se svaki polaznik edukacije trebao naći u ulozi novinara, glumca, scenarista, tehničara zvuka i slike, kamermana, režisera, operatera i montažera.

Kroz nekoliko predavanja i radionica koji su predstavili Simona Črep i David Korošec hrvatski profesori dobili su izvrsna znanja o školskom obrazovnom sustavu, strukovnom kurikulumu te se upoznali s inovativnim obilježjima u školskom obrazovnom sustavu Slovenije. Jedan od modula edukacije odnosio se na medijsku komunikaciju i vještine, a predavanje je održala Mateja Zorko, bivša novinarka slovenske POP TV. Također je organiziran i jednodnevni posjet na Radio televiziju Slovenija kao i privatnu Višu školu za medije.

Naime ove školske godine Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok provodi projekt Klick&Learn koji se financira sredstvima Europske unije u okviru IPA Komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala – Program Europske unije za Hrvatsku - Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva.

Opći cilj projekta je unaprijediti stručne kompetencije učenika pomoću novog izvannastavnog programa baziranog na modernim tehnologijama i metodama u području multimedije, dok se specifični ciljevi projekta odnose na razvoj kurikuluma za provedbu izvannastavnih aktivnosti u području multimedije, razvoj sustava podučavanja i učenja pomoću novih tehnologija i medija te uspostava multimedijalnog centra i on-line interaktivne platforme.

Provedba ovog projekta odgovorit će na sve veću potražnju za interdisciplinarnim vještinama koje se odnose na vizualne komunikacije i upotrebu modernih tehnologija

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook