Prethodni članak
Sljedeći članak

Proglašena četvrta ovogodišnja elementarna nepogoda

Prošlog četvrtka, 29. lipnja, dio Krapinsko-zagorske županije zahvatilo je nevrijeme s tučom koja je prouzročila velike


Prošlog četvrtka, 29. lipnja, dio Krapinsko-zagorske županije zahvatilo je nevrijeme s tučom koja je prouzročila velike štete na poljoprivrednim kulturama, gospodarskim objektima te komunalnoj infrastrukturi. Županica Vlasta Hubiciki stoga je , nakon što su Županiji dostavljeni prvi podaci o procijenjenoj šteti, proglasila stanje elementarne nepogode za grad Oroslavje, te općine Bedekovčina, Đurmanec, Mače i Stubičke Toplice.

Ukupna procijenjena šteta iznosi 15 milijuna i 579 tisuća kuna, od čega na poljoprivrednim kulturama gotovo osam milijuna kuna te na komunalnoj infrastrukturi i stambenim objektima sedam milijuna i 640 tisuća kuna, saznajemo od vršiteljice dužnosti pročelnika Marije Roksandić.

Prva ovogodišnja elementarna nepogoda u Krapinsko-zagorskoj županiji proglašena je 19. svibnja tako da je ovo već četvrto proglašenje elementarne nepogode. Žurne pomoći ni za jednu od nepogoda nisu dodijeljene, a prema zakonskom roku za isplatu sredstava za nadoknadu štete treba proći 60 dana, tako da se s obzirom na ljetne godišnje odmore, u najboljem slučaju sredstva mogu očekivati tek na jesen, rekla je Marija Roksandić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook