Prethodni članak
Sljedeći članak

PROGLAŠENI POBJEDNICI ŠTRUKLIJADE: Najbolje zagorske štrukle ispekla je ekipa iz OŠ Brestovec Orehovički


Foto: Rikard Jadan

Kuharska ekipa iz Osnovne škole Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog pobjednik je ovogodišnje, 15. po redu Štruklijade, koja je danas održana u Bedekovčini, na popularnim Bedekovčanskim jezerima.

Da su upravo njihovi štrukli danas bili najbolji, odlučila je ocjenjivačka komisija u kojoj su, uz predsjednicu Božicu Brkan, novinarku i književnicu te autoricu internetskog magazina Oblizeki, bili i Branko Čukelj, dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza i Dražen Đurišević, voditelj kulinarstva Podravke.

Kako je istaknuto uoči samog proglašenja pobjednika, komisija je ocjenjivala štrukle prema izgledu, slanoći, sočnosti, skladu i okusu, a negativne ocjene dodjeljivane su za prepečene i nedovoljno pečene te premasne štrukle, za one koji su bili žilavi ili pak imali premalo, odnosno, previše nadjeva.

Osim proglašenja pobjednika, objavljeno je i tko je prema ocjenama komisije osvojio drugo i treće mjesto.

Tako su na drugom mjestu završili štrukli Vuglec brega, a na trećem štrukli Slastica Tri užitka.

Predsjednica ocjenjivačkog povjerenstva Božica Brkan čestitala je Zagorcima što su uporni.

– Imate već 15. štruklijadu i  čestitam što ste uspjeli zaštiti zagorske štrukle kao nematerijalnu baštinu i njihovo zemljopisno podrijetlo i što imate već četiri cerificirana proizvođača – rekla je Brkan, te dodala da su štrukli bolji nego prethodnih godina te da je njihova kvaliteta znatno napredovala.

Župan Željko Kolar rekao je da je za pobjednike ovo ogroman uspjeh. – Dali su si puno truda i ovo je velim poticaj za njih, jer ovdje su renomirani proizvođači štruklja s područja Krapinsko – zagorske županije, a vjerujem da se nitko ne bi veselio pobjedi kao što su se veselila djeca – rekao je župan te zahvalio svima koji su se prijavili na ovogodišnju manifestaciju.

-Nakon što smo potpisali ugovor s cerificiranim proizvođačima za bespovratna sredstva za povećanje proizvodnje, danas je ovo još jedna promocija zagorskih štrukli, u suradnji s vinarima, degustiraju se i najbolja zagorska vina, tu su OPG – ovi koji su ponudili svoje proizvode. Možemo reći da smo jako zadovoljni odazivom gostiju s područja naše županije, iz drugih krajeva i susjedne Slovenije. Općina se puno angažirala, ima puno programa za djecu, ovo je prekrasna subota na Bajerima – rekao je Kolar.

Kako je sve to izgledalo danas na Bedekovčanskim jezerima i tko je sve stigao na ovogodišnju Štruklijadu, pogledajte u velikoj fotogaleriji našeg fotoreportera Rikarda Jadana OVDJE!

Podsjetimo, na današnjoj, 15. po redu Štruklijadi, na kojoj se pripremilo preko 10 tisuća zagorskih štrukli, a koja je na popularne Bajere privukla ogroman broj posjetitelja iz čitave sjeverozapadne Hrvatske, za titulu najboljih štrukli 'borilo' se 14 zagorskih restorana, agroturizama, hotela, specijalnih bolnica i škola:

1. OPG Micak - Klet Zagorski dvori
2. Villa Zelenjak - Ventek
3. OPG Kos
4. Slastice Tri užitka
5. ZMH Horvat
6. Vuglec breg
7. OPG Galic
8. Terme Tuhelj
9. Srednja škola Zabok
10. Srednja škola Pregrada
11. Osnovna škola Brestovec Orehovički
12. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice
13. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice
14. Turistički apartmani Snježna Kraljica, Sljeme

Spomenimo i to da su organizatori ove jedinstvene manifestacije Krapinsko-zagorska županija, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije i Općina Bedekovčina.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook