Prethodni članak
Sljedeći članak

Program razvoja poduzetništva

Na drugom natječaju jedinstvenog kreditnog modela Krapinsko-zagorske županije «Program razvoja malog i srednjeg po


Na drugom natječaju jedinstvenog kreditnog modela Krapinsko-zagorske županije «Program razvoja malog i srednjeg poduzetništva za 2007.» zagorski poduzetnici su ukupno prijavili 50 zahtjeva za kredit u ukupnom traženom iznosu 52.747.000,00 kn.


Od toga je Županijsko Povjerenstvo na jučerašnjoj sjednici pozitivno ocijenilo 40 predanih zahtjeva u visini 36. 590.000, 00 kuna koji će se proslijediti poslovnim bankama.

Kreditna sredstva osiguravaju poslovne banke koje su potpisale ugovor s Županijom ( ZABA dd, PBZ dd, RBA dd, HPB d.d.) prema kojem Županija subvencionira kamatnu stopu s 1 posto, gradovi i općine s 1 posto, te na taj način krajnja kamata za poduzetnike iznosi 4,5 %. Dosad je prema tom programu odobreno kredita u iznosu od 21 milijuna kuna.

Osnovni je cilj ove županijske kreditne linije, jedinstvene u Hrvatskoj, povećanje stope gospodarskog rasta naše županije kroz 3 godine za još dodatnih 1,5 – 2%, a to znači 80 do 100 milijuna kuna novostvorene vrijednosti u Županiji više nego sada.

Ostali ciljevi su daljnje smanjenje nezaposlenosti, promjena gospodarske strukture, te jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook