Prethodni članak
Sljedeći članak

Promet: Već 315 Zagoraca dobilo je kaznu od 700 kuna

Od 1. siječnja ove godine policija je umjesto dotadašnjih opomena nezaboravnim vozačima koji nisu u roku zakonskih 15 da


Od 1. siječnja ove godine policija je umjesto dotadašnjih opomena nezaboravnim vozačima koji nisu u roku zakonskih 15 dana produljili registraciju ili odjavili svoja vozila i vratili registarske oznake počela naplaćivati kaznu od 700 kuna.

Odjava vozila

Kako su nam rekli u Upravi zagorske policije, na području PU krapinsko-zagorske, ove godine do 31. svibnja od ukupno registriranih 60.587 vozila u Zagorju 527 vlasnika vozila nije produljilo registraciju, dok je 3595 vlasnika odjavilo svoje vozilo i vratilo registarske oznake. U mjerodavnim policijskim postajama na području Krapinsko-zagorske županije već je doneseno 315 obveznih prekršajnih naloga na iznos kazne od 700 kuna koji su poštom već upućeni vlasnicima vozila na kućne adrese, dok je ostalih 213 slučajeva još u obradi.

U policiji su nam rekli da toleriraju naplate kazni i do 30 dana, ali nakon tog roka kazna obvezno stiže. Usto, zbog neproduljivanja valjanosti prometne dozvole u roku 15 dana od dana isteka valjanosti prometne dozvole i neodjavljivanja vozila tijekom ove godine policijski službenici su i prilikom nadzora prometa na mjestu zaticanja u prekršaju kod jednog vozača naplatili novčanu kaznu od 700 kuna, izdali su i tri obavezna prekršajna naloga na iznos kazne od 700 kuna.

Za čuvanje 90 dana

Prilikom odjave vozila vlasnik mora donijeti prometnu dozvolu, knjižicu vozila, registarske pločice i biljeg od 20 kuna. Registarske pločice čuvaju se 90 dana, a ako u tom roku vlasnik ne registrira vozilo, one se poništavaju i prilikom nove registracije treba nabaviti nove, koje koštaju 75 kuna.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook