Prethodni članak
Sljedeći članak

PROMJENA PLANA: Obnova pruge ipak neće krenuti od Zaboka, nego od Zaprešića

prema prvotnom projektu prvo je trebao biti obnovljen zabočki željeznički kolodvor, no, Tušek je sada najavio kako će obnova pruge krenuti ipak krenuti od Zagreba, odnosno Zaprešića


Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Žarko Tušek održao je danas, posljednji dan prije predizborne šutnje uoči drugog kruga lokalnih izbora, konferenciju za medije na kojoj je obavijestio javnost kako se pripreme za obnovu pruge Zaprešić – Zabok nastavljaju i dalje.

-Tvrtka HŽ infrastruktura d.o.o. je u srijedu, 31. svibnja, poslala obavijest za nabavu javnih radova modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge na dionici Zaprešić – Zabok na objavu u Europski oglasnik javne nabave i službeni list Europske unije. Natječaj će biti javno vidljiv po objavi u službenom listu Europske unije. Procijenjena vrijednost radova je 510 milijuna kuna, dakle, oko 70 milijuna eura – rekao je Tušek te naglasio kako je taj projekt pokrenut radom aktualne Vlade.

Također, Tušek je naglasio kako očekuju da će se, nakon provedbe natječaja, ugovor s izvođačem potpisati na jesen ove godine, a u proljeće iduće godine pruga će se zatvoriti, a promet regulirati alternativnim načinima, kako bi se radovi nesmetano obavljali. Sam projekt, kaže Tušek, pokrenut je 2011. godine, a to što još nije realiziran, Tušek krivi bivšu Vladu.

- Nepotrebno je 2013. godine mijenjana pravomoćna lokacijska dozvola, koja je ishođena tek 2015. godine i cijeli taj projekt kasni sad nekoliko godina zbog pogrešaka u administraciji Vlade Zorana Milanovića. Danas je to sve skupa iza nas i najvažnije je da projekt krene u finalnu realizaciju – naglasio je Tušek.

Na novinarska pitanja o samom projektu, kao što su: je li aktualna Vlada uspjela otkupiti preostalih 4 posto zemljišta potrebnih za realizaciju ovog projekta,  a koji nisu bili otkupljeni do sad, zatim koliko bi radovi trebali sveukupno trajati, odnosno, kad će pruga biti obnovljena, Tušek je odgovorio kako ne raspolaže tim informacijama, ali ipak je iznio i jednu novost.

Naime, prema prvotnom projektu prvo je trebao biti obnovljen zabočki željeznički kolodvor, no, Tušek je sada najavio kako će obnova pruge ipak krenuti od Zagreba, odnosno Zaprešića, te se odvijati u fazama. Na kraju ove konferencije Tušek je još jednom pozvao stanovnike Krapinsko-zagorske županije da u nedjelju izađu na drugi krug lokalnih izbora i da podrže kandidate koje podržava HDZ.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook