Prethodni članak
Sljedeći članak

Proslavljen blagdan Kraljice Krunice i Dan bolesnika i medicinskog osoblja u zabočkoj župi


Crkva prema tradiciji Dan bolesnika obilježava o blagdanu Gospe Lurdske u mjesecu veljači, no tada su u kontinentalnoj Hrvatskoj nerijetko niske temperature i snijeg pa je mnogim bolesnicima teško doći na misu. Upravo iz tog razloga u Župi sv. Jelene Križarice u Zaboku, već tradicionalno, mise za bolesnike održavaju se u listopadu. Tako su i danas svi bolesnici na svetoj misi primili sakrament bolesničkog pomazanja i svetu pričest. Misna slavlja predslavio je velečasni Vladimir Kubinski.

U riječima homilije vlč. Kubinski ističe važnost molitve krunice. U toj molitvi povjerenja i predanja prepustimo sebe, svoje bolesti i tuge, sve bolesne iz naše blizine, svoju djecu, unuke, očeve, majke, cijele naše obitelji da po Marijinim rukama sve nas vodi u milosno ozračje njezinoga Sina. Kada krunicu molimo u čvrstoj vjeri, ona nas čitava prožme, jer kroz njezinu ljepotu dolazimo do blagoslova, do promjene našega ponašanja koja će utišati sve oluje životnog ozračja današnjice.

- Danas osobito molimo za sve one koji su svoj privatni i profesionalni život posvetili brizi za bolesnike, toj važnoj skrbi za sve one koji teško boluju, kao i svih članova obitelji koji zbog povezanosti s onima koju boluju i sami nose teški križ, ne samo zbog brige za njih nego i zbog boli za to što im drage osobe trpe i pate. Velečasni Kubinski poziva vjernike da se u molitvi krunice nadograđujemo i uvijek svoj pogled usmjerimo prema Kristu koji je izvor svake radosti - govori župni suradnik Darko Fiket.

- Danas na ovu „Čiselsku“ nedjelju molimo Gospu da nas ojača u svakodnevnoj duhovnoj borbi da bismo mogli živjeti svoju kršćansku vjeru u punini, prakticirajući vrline koje su krasile Djevicu Mariju kako bi po njezinom zagovoru zadobili zdravlje duše i tijela – zaključuje homiliju vlč. Kubinski.

Riječi zahvale na kraju misnoga slavlja uputio je župnik Branko Risek. Euharistijska slavlja skladnim pjevanjem uveličali su mješoviti župni zbor i zbor mladih. Nakon mise svi nazočni su si mogli izmjeriti krvi tlak i razinu šećera u krvi zahvaljujući angažmanu te nesebičnoj ljubavi medicinskog osoblja.

.

.

.

.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook