Prethodni članak
Sljedeći članak

Prosvjed Oroslavčana urodio plodom

Sporni naziv izlaza s autoceste Zagreb–Macelj, u Mokricama u Oroslavju koji nosi ime nekoliko kilometara udaljenog


Sporni naziv izlaza s autoceste Zagreb–Macelj, u Mokricama u Oroslavju koji nosi ime nekoliko kilometara udaljenog zabočkog naselja Gubaševo, zbog kojeg su pretprošlog vikenda građani Oroslavja na pet minuta zatvorili i promet, po svemu sudeći bit će promijenjen.


-Nakon što smo održali sjednicu Poglavarstva na otvorenom kojoj su prisustvovali i građani Oroslavja i nakon što je kod budućih naplatnih kućica na pet minuta spontano zatvoren promet, nazvao me saborski zastupnik Ivan Jarnjak i rekao da će taj problem uskoro biti riješen.

Naime, s ministrom mora, turizma, prometa i razvitka Božidarom Kalmetom navodno je dogovoreno da se naziv naplatne postaje na cesti Zagreb–Macelj iz „Gubaševo“ preimenuje u „Mokrice“. Nakon našeg razgovora stiglo je i pismeno očitovanje Ivana Jarnjaka tako da se iskreno nadamo da će nepravda konačno biti ispravljena- rekao je gradonačelnik Oroslavja, Janko Knezić.

Pomoć nakon prosvjeda

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Oroslavja, Knezić je ponovio kako je u posljednje tri godine Grad na više adresa uputio dopis u kojem upozorava na pogrešan naziv izlaza s autoceste, no kako su se svi oglušili. Među njima bio je i saborski zastupnik i glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak, koji se nakon što su Oroslavčani nedavno spontano onemogućili prometovanje automobila na pet minuta, ipak jedini javio i odlučio pomoći.

Predsjednika oroslavskog HDZ-a Milana Babića, smatra pak da zasluge za ispravljanje pogrešnog naziva pripadaju prvenstveno HDZ-u grada Oroslavja jer je, kako je naveo, on osobno u trenutku kada grad nije znao kome bi se obratio, pomogao u uspostavljanju potrebnih kontakata.
Prema mišljenju većine vijećnika konstatirano je kako je u ovom trenutku ipak najvažnije da se pogrešan naziv na izlazu s autoceste ispravi.

Promjenu imena Gubaševo u Mokrice na izlazu broj 5 s autoceste Zagreb–Macelj, Oroslavčani očekuju već s prvim danima nove godine.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook