Prethodni članak
Sljedeći članak

Prva godišnjica Galerije kvART obilježena otvorenjem izložbe mladog umjetnika Kristijana Gradečkog


Westgate Shopping City jedini je shopping centar koji se može pohvaliti galerijskim prostorom gdje je ugostio mnoge poznate, ali i mlade umjetnike koji još traže svoj put ka umjetničkoj sceni. Dodatna posebnost je da posjetitelji mogu potpuno besplatno uživati u izloženim umjetničkim radovima.

Godina dana postojanja Galerije kvAR danas je obilježena predstavljanjem nove izložbe, mladog umjetnika Kristijana Gradečkog, pod nazivom “Pieces of dreams”. Izložba je spoj četiri ciklusa radova koje autor predstavlja pod zajedničkom porukom da budemo prisutni u trenutku, jer je ovaj trenutak sada naš život. Iako tvore zajedničku cjelinu, svaki od ciklusa priča svoju priču. Kristijan Gradečki rođen je 1993. godine u Zagrebu te od djetinjstva pokazuje interes za različitim formama umjetnosti i umjetničkog izražavanja. Nakon završene srednje škole u Varaždinu, 2014. upisuje fakultet informatike i organizacije gdje se njegova umjetnička strana počinje buniti protiv ustaljenih pravila i nemogućnosti kreiranja nekog novog, ljepšeg svijeta. Da je kreativnost i slikarstvo njegov poziv odlučuje 2017. kada je nastala serija slika ‘Misli’.

- Jako mi je zanimljiv koncept ideje da se unutar trgovačkog centra nalazi i galerija kojom se umjetnost može predočiti čim većem broju ljudi, tako da je to malo drugačiji način izlaganja. Iako do sada imam različita mjesta na kojima izlažem, uvijek želim nekako samim izlaganjem i približavanjem umjetnosti potaknuti da to bude čim bliže publici i drugačije. Ova četiri ciklusa koja trenutno izlažem nastala su većinom tehnikom akril na platnu – rekao je Kristijan Gradečki.

Marko Župa, voditelj Galerije, izrazio je zadovoljstvo što prvu godišnjicu završavaju s mladim umjetnikom koji je još uvijek relativno nepoznat nekoj široj javnosti. – No nadam se da će mu ova izložba pomoći da njegova djela koja su izvrsna u tehničkom i umjetničkom smislu dođu do šire javnosti. Ovih godinu dana imali smo čast i privilegiju izlagati ne samo radove onih manje poznatih umjetnika, nego i neke od najvećih hravtskih umjetnika, recimo velikog Ivana Kožarića, Alfred Freddyja Krupe, čija djela su izložena najpoznatijim svjetskim muzejima i galerijama izložena. Vjerujem da smo prvu godišnjicu rada zaokružili na fantastičan način te da će nam druga godina rada biti usješna, već sada imamo bukirane izložbe sve o kraja ove godine. Veliko hvala svima koji prate naš rad, posjetiteljima koji su bili dio naše priče, koliko sam uspio doći do podataka, imali smo više od 20 tisuća posjetitelja u ovih godinu dana na svim izložbama, 2000 po izložbi u prosjeku, što je mnogo. Želim pozvati sve posjetitelje Westgatea da nam se pridruže i posjete našu galeriju – rekao je Župa.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook