Prethodni članak
Sljedeći članak

Prva presuda nakon masakra u beogradskoj školi

  • Sud ilustracija presuda

    Foto: Ilustracija/ Duško Jaramaz/ Pixsell


Viši sud u Beogradu u četvrtak je donio i objavio presudu kojom je prihvaćen sporazum o priznanju kaznenog djela, zaključen između javnog tužitelja Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu i okrivljenog Ratka Ivanovića, s braniteljem, kojom je on osuđen na pet mjeseci kućnog zatvora zbog davanja lažnog iskaza tijekom istrage koja je vođena protiv Vladimira Kecmanovića, oca dječaka ubojice, Koste K, prenosi Jutarnji.

- Okrivljeni Ratko Ivanović proglašen je krivim zbog izvršenja kaznenog djela davanja lažnog iskaza i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci, a koja će se izvršiti tako što osuđeni ne smije napuštati prostorije u kojima stanuje, osim u slučajevima propisanima zakonom koji uređuje izvršenje kaznenih sankcija i to bez primjene elektronskog nadzora - priopćeno je iz Višeg suda u Beogradu, piše Kurir.

Kako se dodaje, stranke su se odrekle prava na žalbu protiv navedene presude i ona je pravomoćna.

Podsjetimo, Ivanović je inače vlasnik streljane u koju je Vladimir Kecmanović dovodio sina učiti pucati iz oružja iz kojeg je 3. svibnja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devet vršnjaka i radnika osiguranja.

 
Tijekom istrage, Ivanović je navodno izjavio da je dječak dolazio s ocem, ali da nije vježbao gađanje, zbog čega se i sam našao na optužnici zbog davanja lažnog iskaza. Taj iskaz opovrgnuo je na suđenju, a prema neslužbenim informacijama, potvrdio je da je otac davao sinu pucati i to iz velikokalibarskog oružja, usprkos upozorenju da bi se mogao ozlijediti.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook