Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvaci države terijerka Gala i jazavčar Figo

U organizaciji Hrvatskoga kinološkog saveza i Kinološke udruge Sutlanska dolina iz Kraljevca na Sutli, na poligonu Lovač


U organizaciji Hrvatskoga kinološkog saveza i Kinološke udruge Sutlanska dolina iz Kraljevca na Sutli, na poligonu Lovačkog društva Fazan u Kapelskom Vrhu prošlog je vikenda održan prvi Memorijal Drago Strgar Hari. Psi jamari, lovni terijeri i oštrodlaki jazavčari, njih ukupno 26 ponajboljih lovačkih pasa iz cijele Hrvatske, iz Zagreba, Đakova, Sinja, Samobora, Dugog Sela, Kraljevca na Sutli te Pišeca u Sloveniji natjecalo se te istodobno polagalo i specijalističke ispite za rad pod zemljom.


U cjelodnevnim ispitivanjima lovački su se psi natjecali u mirnoći reagiranja na pucanj, u sklonosti ulaska u rov i pretraživanja u rovu, u ustrajnosti, u glasanju u rovu te u oštrini. Njemački lovni terijeri uz to natjecali su se također i u izvlačenju mrtve lisice iz umjetnog rova.

Među 17 njemačih lovnih terijera prvak države je terijevka Gala, vlasništvo kluba Mad hunter iz Zagreba, drugo mjesto zauzela je Cera od Podjezera vlasnika Krešimira Guszaka iz Zagreba, a treći je terijer Ronny od Vlašića vlasnika Marija Vlašića iz Strmca Samoborskog. Od jazavčara prvak države je Figo vlasnika Josipa Bogovića iz Kraljevca na Sutli koji je ujedno i pobjednik cjelokupnog Memorijala Drago Strgar Hari. Odmah do Figa su Aco vlasnika Ivana Hudine iz Dubravice, a prvakinja Sutlanske doline je kujica Viola von Rauhenstein vlasnice Amalke Vukelić iz Zagreba.

Natjecanje je na jutarnjoj smotri uveličala i Limena glazba Lira iz Kraljevca na Sutli, a nakon natjecanja i polaganja ispita uz srneći gulaš održana je i druženje uz prigodnu razmjenu iskustva. Ovog mjeseca kraljevečka Lovačka udruga Fazan obilježit će i 80. godišnjicu djelovanja, a u lipnju održat će se tradicionalni susreti lovačkih zborova i rogista.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook