Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvašići Osnovne škole Konjščina učili o sigurnom ponašanju u prometu


Policijska postaja Zlatar Bistrica već tradicionalno organizira predavanje i šetnju za učenike prvih razreda Osnovne škole Konjščina na temu sigurnosti i pravilnog ponašanja u prometu.

Policijski službenici tako su djecu i njihove učiteljice u petak poveli u šetnju od škole do zgrade Općine Konjščina, gdje ih je dočekala općinska načelnica Anita Curiš Krok. Djeca su načelnici ispričala što su sve o prometu naučila od policajaca. 

Kako su rekli, naučili su da mjesta, na kojima se odvija promet, nisu za igru te da uvijek valja hodati nogostupom, što dalje od kolnika. Naveli su još da nikako ne valja istrčavati iza parkiranih ili zaustavljenih vozila jer ih vozači u tim situacijama ne mogu na vrijeme vidjeti. Na cesti bez nogostupa, dodali su, uvijek se mora hodati lijevom stranom, u koloni, a ulicu moraju prelaziti preko „zebre”, i samo dok je na semaforu upaljeno zeleno svjetlo, pogledavši prije toga na lijevu i desnu stranu. Ulicu je potrebno prelaziti žurno, ali ne trčeći, i to uvijek najkraćim putem, pojasnili su prvašići.

Načelnica Curiš Krok pozorno ih je slušala te pohvalila njihov angažman u nastojanju da što bolje nauče prometna pravila i pravila sigurnog ponašanja u prometu, a istaknula je ujedno kako Općina podržava ovakve i slične aktivnosti.

– Upravo je sigurnost prometa jedan od prioriteta Općine. To uključuje upravo ovakve akcije, podučavanje najmlađih, ali i konstantno ulaganje od strane Općine u naše prometnice i modernizaciju cesta, a zato smo prošle godine i napravili nogostup u našoj najprometnijoj ulici. Ovim putem ujedno poručujem našim vozačima da poštuju prometne propise i da budu posebno oprezni u zonama škola, vrtića i drugih pravaca kojima se kreću naši najmlađi mještani. Također, upozoravam vozače električnih romobila da prilagode brzinu i budu oprezni te da paze na sebe i ostale sudionike u prometu – poručila je načelnica Curiš Krok.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook