Prethodni članak
Sljedeći članak

Prve doze cjepiva rano jutros stigle su u Zavod za javno zdravstvo


Jutros oko 6 sati, transportnim hladnjacima iz Bruxellesa stiglo je cjepivo u Hrvatsku. Prve doze stigle su transportnim hladnjacima u Zavod za javno zdravstvo. Razvozit će se zatim u sve županije, javlja N1.

Reporterka N1 Ana Mlinarić prati dolazak cjepiva u Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Ondje su stigle dvije kutije koje su sada pohranjene u hladnjak na -70 stupnjeva. Jednom kada se cjepivo izvadi s te temperature, mora se iskoristiti u roku od pet dana

Cijepljenje počinje sutra, u nedjelju, a prvi će se cijepiti štićenik Doma za starije Trešnjevka. Jednake doze BioNTech/Pfizerovog cjepiva stigle su za sve zemlje članice EU-a, dakle ovih 9750 doza dobiva jednako svaka zemlja članica, bez obzira na broj stanovnika ili količine kupljenog cjepiva.

Cjepljenje počinje u svim zemljama Unije sutra. Mjeseci cjepljenja su pred nama. Cjepivo će biti besplatno i dobrovoljno a stručnjaci kažu da ćemo se kao društvo zaštiti ukoliko 70 posto stanovnika bude cijepljeno. Hrvatska je naručila 5 milijuna i 905 tisuća doza.


Još članaka iz "Vijesti"

Facebook