Prethodni članak
Sljedeći članak

Prvo zagorsko sklonište za napuštene životinje obilježilo 2. rođendan

Udomljavanje ide uspješno, no problem su financije, rekao je direktor Veterinarske stanice Zlatar Bistrica Mladen Jemeršić


'Luč Zagorja', prvo sklonište za napuštene životinje u našoj županiji, u Selnici u općini Marija Bistrica 'svijetli' već dvije godine.  Jučer je proslavilo svoj drugi rođendan.  Mnogi ljubimci koji su sklonjeni s ceste i smješteni u prvo zagorsko sklonište za napuštene životinje, pronašli su svoj novi dom. U ovom skloništu se psi ne eutaniziraju. 'No kill' politika kojom se krenulo od početka, što znači da se psi ne eutanaziraju niti nakon proteka zakonskog roka od prihvaćanja psa u azil, ostvaruje se i dalje.

Sklonište opremljeno ambulantom, kupaonom za pse, skladištem, uredom, prostorom za izolaciju i bokseva, čiji je inicijator i investitor Veterinarska stanica Zlatar Bistrica, kroz dvije je godine svog postojanja pružilo drugu priliku brojnim psima i nešto manjem broju mačaka. Svi udomljeni psi su mikročipirani, cijepljeni, očišćeni od parazita. 'Luč Zagorja' surađuje i sa školama i provodi edukacije učenika.

- Udomljavanje ide uspješno. Ideja je dobra, no još uvijek su nam problem financije. Financiramo se prije svega iz osnovnih djelatnosti, iako kada se krenulo u realizaciju i gradnju skloništu računalo se na participiranje od strane zagorskih općina i gradova, jer je to zakonska obveza JLS – rekao je direktor Veterinarske stanice Zlatar Bistrica Mladen Jemeršić, zaključivši da je zbrinjavanje pasa briga cijele zajednice, dakle sviju nas, očekujući veću pomoć od regionalne i lokalne samouprave.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook