Prethodni članak
Sljedeći članak

Publika najboljim proglasila film 'Nosila je rubac črleni'


Film 'Nosila je rubac črleni' osvojio je nagradu publike Zlatna vrata Pule na 69. Pula Film Festivalu, gdje je i premijerno prikazan, Radi se i simpatičnoj komediji scenaristice Sandre Antolić i redatelja Gorana Dukića, prvoj komediji na kajkavskom nakon klasika domaće kinematografije 'Tko pjeva zlo ne misli'.

Film je djelomično sniman u Orehovici u Bedekovčini, a djelomično u Sjevernoj Makedoniji. Osim nagrade publike, film je dobio i Zlatnu arenu za najbolju sporednu mušku ulogu, koja je dodijeljena Ljubi Zečeviću.

Film prati radnju 1991. godine u Zagorju. Na radiju se čuju vijesti o ratu, a u zagorskom se mjestašcu sprema vjenčanje lokalne puce Ančice (Nataša Dorčić), koja se nikako ne može pomiriti da se zbog trudnoće udaje za lokalnog bedaka Renčeka, jer zapravo voli mjesnog svećenika.

Glas svinjici Bebi dala je Tesa Litvan, a pripovjedaču Isusu Kristu Janko Popović Volarić. U ostalim ulogama se pojavljuju Pjer Meničanin, Areta Čurković, Ljubo Zečević, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Ljubomir Kerekeš, Robert Ugrina, Atanas Atanosovski, Ljupčo Todorovski Upa i, kao glas nerasta Rokija, Goran Navojec. Zanimljivu epizodnu ulogu ima i Jadranka Đokić.

Velika Zlatna arena za najbolji film 69. Pula Film Festivala dodijeljena je jučer filmu 'Zbornica' redateljice Sonje Tarokić, koji je dobio još četiri Zlatne arene.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook