Prethodni članak
Sljedeći članak

PUCANJ U PRAZNO - ZAGORSKO BISERJE

Piše: Mladen Mandić
Čovjek doista ne može a da se na zapita kolika to bijeda, jad i nevolja mogu natjerati jednog novin


Čovjek doista ne može a da se na zapita kolika to bijeda, jad i nevolja mogu natjerati jednog novinara, uz to još i glavnog urednika, da se sroza toliko nisko , kao što je to svojim «fektanjem» novca srozao glavni urednik Zagorskog lista Drago Lončar.

I to samo zato što se Županija usudila natječaj za dodjelu finanacijske potpore udrugama objaviti u Večernjem, kojeg se uzgred, Lončar boji i spomenuti, a ne u njegovom Zagorskom listu. Pa ih zato dotični naziva «pijanim milijunašima» a njihovo ponašanje je pak «izvan svake zdrave pameti»

Zagorskom listu, kaže veleumno Lončar i nije najvažniji prihod, od svega nego citiram, «Mi tražimo jedan poslovni odnos koji ima osim toga i značajnu medijsku važnost jer pomaže Zagorskom listu da svakim brojem postaje što kvalitetnija novina našeg kraja». Oglasima bi Lončar postao kvalitetniji list?

I sad bi se poslije ovakvog glavnouredničkog «biserja», nakon svih javnih uvreda kojim ih je dotični počastio, nekomu još trebale zatresti i gaće i svoj oglas odnijeti baš Lončaru i njegovoj svojti. Lončaru, koji osim toga ima i bezočno laže i obmanjuje čitatelje i oglašivače kad kaže da ni čitanost nije na Večernjakovoj strani, iako dobro zna da je Večernjakova prodaja u Zagorju i nekoliko puta veća nego li ona u Zagorskog lista.

Umjesto da se glavni urednik lista brine da mu štivo bude što zanimljivije, tekstovi koji što čitaniji, da mu novine izgledaju što bolje , pa bi se javili i oglašivači, bavi se prozivanjima i
pametovanjima gdje bi netko trebao oglašavati i donositi oglase. Koji bi uzgred njemu dobro poslužili da si popuni bijele rupe na stranicama jer valjda nema šta pametnije objaviti. A gazde ga zbog pada prodaje , a time i manje i manje novca od oglašivača , valjda sve više stišću.

Zato je nastala panika pa se, eto, baš glavni urednik svojom pohlepnošću i gramzljivošću s jedne, a hvalospjevima i samoreklamerstvu o svom uratku s druge strane , stavio u funkciju «tržišnog komesara» Zagorja.

Za ozbiljan list, kakvim se «časte», ali još više za ozbiljna urednika doista previše. No, opraštamo, jer ionako ne znaju što čine!

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook