Prethodni članak
Sljedeći članak

Pučki pravobranitelj Malčić u posjeti županiji

U sklopu projekta Djelovanje institucije pučkog pravobranitelja u okviru kojeg pravobranitelj može djelovati na način da


U sklopu projekta Djelovanje institucije pučkog pravobranitelja u okviru kojeg pravobranitelj može djelovati na način da uspostavi direktni kontakt s građanima u lokalnim zajednicama, Pučki pravobranitelj ovog tjedna boravi u našoj županiji.

Jučer su se Pučki pravobranitelj Jurica Malčić i njegovi suradnici susreli sa županicom Vlastom Hubicki i djelatnicima Županije.

Cilj njegovog rada na terenu jest popularizirati ustavnu instituciju pučkog pravobranitelja i uspostaviti izravnu komunikaciju s građanima i dužnosnicima, centrima za socijalni rad i civilnim udrugama, a glavni zadatak štititi prava građana, rekao je Jurica Malčić.

Istaknuo je da je obilazak županija jedini način da se javnost upozna s djelovanjem pravobranitelja kojem se godišnje obrati oko tri tisuće ljudi.

Iz Krapinsko-zagorske županije prošle je godine primio 20-ak pritužbi koje se uglavnom odnose na rad državnih tijela, no nakon upoznavanja javnosti s njegovim djelovanjem, očekuje da će pritužbi biti i više, izjavio je Jurica Malčić na konferenciji za novinare.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook