Prethodni članak
Sljedeći članak

Radijska emisija ''Leti, leti'' Radija ''Krič'', radijske skupine OŠ Marija Bistrica, pozvana je na državnu Smotru LiDraNo 2023.


Članovi prosudbenih povjerenstava za pojedine izraze odabrali su radove učenika osnovnih škola koji se pozivaju na državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2023. U kategoriji radijskih emisija osnovnih škola na državnu razinu poziva se deset radova, a među odabranim radovima našla se i radijska emisija Radija ''Krič'', radijske skupine OŠ Marija Bistrica. Vrijedno je istaknuti kako je to već četvrti odlazak radijske skupine bistričke škole na državnu Smotru. Emisija se tematski bavi sve većim nedostatkom vremena. Tijekom snimanja emisije, učenici su istraživali što je vrijeme i kako se mjeri, kako možemo organizirati i kontrolirati vrijeme te su o temi razgovarali s urarom i školskom psihologinjom. Tema se nametnula sama po sebi jer se učenici često žale da im nedostaje vremena i da imaju sve više obaveza te sve manje stižu obaviti što bi htjeli. Emisiju su realizirali učenici radijske skupine Laura Klapač, Klara Sever, Elena Miketić, Marta Čvek, Nika Gabud, Mihaela Dolčić, Matija Behek, Luka Habazin, Patrik Boc i Emanuel Jeličić. Voditeljica radijske skupine je učiteljica Melita Petriš Banovec. Državna smotra LiDraNo za učenike osnovnih škola i njihove mentore održat će se od 24. do 26. travnja ove godine.

"Izuzetno smo ponosni na našu radijsku emisiju, čiji su autori učenici naše škole. Zahvaljujemo se na velikom trudu i uspjehu koji je dokaz njihove kreativnosti, ali i potrebe dokumentiranja stvarnosti i svakodnevice, njihova stava i gledišta. Zahvaljujemo se i njihovoj mentorici Meliti Petriš Banovec, koja iz godine u godinu vješto prepoznaje vrijedan nastavni materijal koji može poslužiti za poučavanje i učenje te potaknuti učenike na slušanje i radijsko stvaralaštvo.'' – rekao je ravnatelj škole Dominik Karajić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook