Prethodni članak
Sljedeći članak

Radimir Čačić: „Ne volim gatati, ali Željko Kolar pobjeđuje u prvom krugu“

Reformisti Radimira Čačića današnjim su potpisivanjem sporazuma dali otvorenu podršku Željku Kolaru na predstojećim lokalnim izborima te s njegovom listom dogovorili postizbornu suradnju u Županijskoj skupštini


Koalicija stranaka SDP-HNS-HSU-Laburisti danas je u Zaboku s Narodnom strankom – Reformisti potpisala sporazum o uvjetima predizborne i postizborne suradnje na predstojećim lokalnim izborima u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prema tom sporazumu, kojeg su potpisali kandidat za župana i nositelj koalicijske liste za Županijsku skupštinu Željko Kolar(SDP) i regionalni povjerenik  Reformista  Zlatko Koračević, Reformisti podržavaju Kolara u nastojanju da osvoji još jedan mandat na čelu KZŽ, ali na izbore za Županijsku skupštinu idu sa svojom listom, koju će nositi mladi krapinski glazbenik Zoran Čavužić.

-Svjedoci smo da Krapinsko –zagorska županija pod vodstvom Željka Kolara snažnim koracima grabi naprijed i da je to, kad gledamo regionalno, županija gdje župan zavrjeđuje podršku, za razliku od Varaždinske županije u kojoj su, s obzirom na dosadašnje rezultate, nužne promjene – istaknuo je Zlatko Koračević.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i predsjednik NS – Reformista, Radimir Čačić, kandidat za varaždinskog župana, koji je pojasnio da je ovim sporazumom dogovoreno kako će nakon izbora, ukoliko Reformisti uđu u Županijsku skupštinu, surađivati s koalicijom SDP-HNS-HSU-Laburisti, a ukoliko upravo mandati Reformista budu presudni za sastavljanje većine u Skupštini, u tom slučaju dobit će mjesto predsjednika Županijske skupštine.

-Da ne mislimo da Krapinsko – zagorska županija ide u dobrom smjeru, ne bismo ulazili u ovaj sporazum. Ja sam cijeli život bio u gospodarstvu, onda sam ušao  u politiku, tako da ne volim gatati, ali, iskreno, očekujem pobjedu Željka Kolara u prvom krugu – rekao je Radimir Čačić te dodao kako će njegova stranka sa svojim listama samostalno izaći i na izbore za neka općinska i gradska vijeća na području Krapinsko – zagorske županije, dok će u nekim gradovima i općinama, kao na primjer u Oroslavju i Bedekovčini, na izbore izaći u koaliciji s SDP-om.

Zadovoljstvo potpisanim sporazumom izrazio je, dakako i Kolar, koji je ispred liste svoje koalicije zahvalio Reformistima što su, kako je rekao, prepoznali da je u protekle četiri godine u Krapinsko – zagorskoj županiji napravljen dobar posao.

-Ovo današnje potpisivanje je zadnja kockica u mozaiku kako će izgledati vladajuća garnitura u Krapinsko – zagorskoj županiji sljedeće četiri godine, nakon lokalnih izbora. Uz podršku Reformista i njihove liste, koja će biti predstavljena uskoro i gdje će biti još njihovih i naših koalicijskih partnera, ja sam uvjeren da su se stekli uvjeti da ponovno osvojim mandat u prvom krugu. Podršku ljudi ne možete dobiti u roku od mjesec ili dva mjeseca kampanje. Morate raditi svih četiri godine mandata. Za pravog župana, načelnika ili gradonačelnika kampanje ne treba. Smatram da ne trebate posebno ljudima objašnjavati što ste napravili jer se to vidi –rekao je Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook