Prethodni članak
Sljedeći članak

Radnici "ZIVT"-a dobivaju novac!

Na jučerašnjoj, četvrtoj po redu dražbi za prodaju nekretnina i zemljišta zabočkog ZIVT -a u stečaju, tvrtka «Pod


Na jučerašnjoj, četvrtoj po redu dražbi za prodaju nekretnina i zemljišta zabočkog ZIVT -a u stečaju, tvrtka «Poduzetništvo Tomek» d.o.o. iz Zaboka, kao jedini ponuđač, kupila je dio nekretnina za 5 milijuna i 200 tisuća kuna, dok je neprodano ostalo zemljište, kao i tri najveće i najvrjednije nekretnine (pogon apreture, tkaonica i predionica), saznajemo od stečajnog upravitelja Branka Petanjeka.

Prema njegovim riječima, kupac za uplatu na žiro-račun Trgovačkog suda ima rok od mjesec dana, a potom slijedi namirivanje razlučnih vjerovnika, zabočke filijale Croatia osiguranja i Privredne banke Zagreb.

Nakon što se Croatia osiguranju isplati milijun i 600 tisuća kuna plus kamate, koje još nisu izračunate, te oko 300-tinjak tisuća kuna PBZ-u, kaže Petanjek, ono što ostane utrošit će se na isplaćivanje dijela potraživanja ostalih vjerovnika: radnika, mirovinskog i zdravstvenog fonda.

Njihova zajednička potraživanja iznose oko 10 milijuna kuna, a ako se uzme u obzir da je vrijednost preostalih nekretnina preko 9 milijuna kuna te da na sljedećoj dražbi više neće biti razlučnih vjerovnika, šanse da će ove godine radnici uspjeti naplatiti sva svoja potraživanja sve su izvjesnije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook