Prethodni članak
Sljedeći članak

RADNO U OROSLAVJU: U planu je izgradnja rampi za lakše kretanje osoba s invaliditetom po gradu


Ljetni period u Gradu Oroslavju bio je plodan za realizaciju manjih i većih projekata. Jedan se kapitalni projekt privodi kraju, a to je izgradnja reciklažnog dvorišta. – U tijeku su radovi na izgradnji i opremanju, očekujemo da bi reciklažno dvorište moglo biti otvoreno za dva mjeseca – kaže gradonačelnik Šimunić.

Osim toga, provedeni su i provode se manji zahvati na komunalnoj infrastrukturi. Tijekom kolovoza i rujna radilo se na čišćenju graba i odvodnih jaraka na nekoliko lokacija.

Izvedeno je šodranje brojnih dionica po oroslavskim naseljima. – Osim toga, u Stubičkoj Slatini na dionici prema kuriji i od kurije prema Obrubiću, pošodrali smo dionicu dužine oko 3 kilometra, kao i u Mokricama iza stanice za tehnički pregled prema Legradu oko 900 metara, a isto tako brojne smo dionice sanirali nakon bujica iza kišnih razdoblja – pojasnio je komunalni redar Grada Oroslavja Mario Prepelić. 

Naglasio je i kako su sanirana klizišta u Lipovečkoj ulici, kao i na jednoj dionici u Stubičkoj Slatini te u Zagorskom naselju, a trenutno se radi na sanaciji klizišta u Maloj ulici u Andraševcu. 

Sanirana su ulegnuća nogostupa u Krušljevom Selu, a neke dionice cesta su i asfaltirane. – Osim nekih dionica cesta, prije dva mjeseca asfaltiran je i dio Oro trga. Grad to nije ništa koštalo, obzirom da smo ispregovarali da to napravi A1, nakon radova na postavljanju nove mreže. Nakon izvedenih radova nisu sanirali samo dio gdje su radovi vršeni, već i jedan veći dio, odnosno prostor od zgrada prema trgu te biciklističku stazu koja tuda prolazi – pojasnio je Prepelić.

Radi se i na širenju mreže rasvjete. – Postavili smo nekoliko solarnih lampi u Krušljevom Selu, Stubičkoj Slatini i Mokricama, odnosno nam mjestima gdje nema stupova. To je probni period, vidjet ćemo kako će te solarne lampe funkcionirati zimi. Ako se budu pokazale dobrima, postavit ćemo ih i na drugim lokacijama gdje nema infrastrukture – kaže komunalni redar.

Ovih dana završena su i farbanja pješačkih prijelaza u gradu, što će itekako utjecati na sigurnost u odvijanju prometa, osobito sada kada je počela nova školska godina. – Sljedeća nam je ideja postavljanje rampi na petnaestak lokacija u centru grada, za lakše kretanje osobama s invaliditetom, odnosno za lakši prolazak invalidskim kolicima – najavio je oroslavski komunalni redar. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook