Prethodni članak
Sljedeći članak

RADOBOJ: Održan dan sportske akademije i vatrogasna vježba za najmlađe


Među bogatim događanjima u Dječjem tjednu, u organizaciji Nogometnog Kluba Radoboj održao se u srijedu, 09.10.2024.

Dan Sportske akademije za najmlađe. Sakupilo se na igralištu NK Radoboj više od 40 djece koji su sudjelovali u raznovrsnim igrama učeći tijek i elemente koji prema uzrastu doprinose razvoju tehnika baratanja s loptom i bez nje.

Treneri NK Radoboj: Tomislav Leško, Branimir Leško i Igor Dunaj pokazali su sportske elemente koji se provode kod treninga od najranije dječje dobi pa do tehnika kada se počinje igrati nogomet, te na primjeru igranja nogometa kako se svi ti elementi i discipline povežu.

Ovom sportskom akademijom predstavili su se djeci elementi putem kojih će djeca naučiti prirodne oblike kretanja koji omogućuju daljnji razvoj i napredovanje kako tjelesno tako i mentalno, a usto će se kod djece povećati aktivnosti za uključivanje u sportske sadržaje što ujedno rezultira novim članovi NK Radoboj.

U četvrtak, 10.10.2024. održala se u Jazvinama s početkom u 18:00 sati i Vatrogasna vježba za najmlađe pod voditeljstvom Tomislava Tušeka i Tomislava Zajeca, članova DVD Jazvine. Jedan od najznačajnijih segmenata rada vatrogasaca je rad s djecom, a mali vatrogasci ovog su puta radili raznovrsne vježbe spretnosti: vježbe sa brentačom, rušenje mete, te su i trčali štafetnu utrku sa preprekama.

Podmladak vatrogasaca DVD Jazvine aktivno djeluje već 2 godine, okuplja 18 djece u dvije ekipe, jedna ženska i jedna mješovita, redoviti hodaju na vježbe, usto se i natječu, a dosada su bili na natjecanju u Đurmancu i Bobovici. Mali vatrogasci, kroz vježbe, igre i natjecanja prilagođene njihovom uzrastu uče o važnosti timskog rada, pomaganju drugim ljudima, ali pritom i uvježbavaju vještine koje će im koristiti u budućnost. Ovakav vid treniranja putem vatrogasnih vježbi za cilj ima buduće okupljanje u vatrogasnim organizacijama i uključivanje u vatrogasne aktivnosti i nadasve osvještavanje djece o važnosti vatrozaštite.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook