Prethodni članak
Sljedeći članak

Raspisani natječaji za priredbe "Dana kajkavskih riječi"


Organizacijski odbor Dana kajkavskih riječi raspisao je natječaj za sudjelovanje na priredbama u okviru manifestacije


Organizacijski odbor Dana kajkavskih riječi raspisao je natječaj za sudjelovanje na priredbama u okviru manifestacije: 34. festivalu dječje kajkavske popevke, Zboru malih pjesnika i likovnoj izložbi “Čovjek čovjeku”.

Kao autori glazbe na natječaj za Festival mogu se javiti samo osnovne škole s kajkavskog govornog područja, a autori glazbe mogu biti samo grupe učenika.

Tekstove za uglazbljivanje – stihove sa prošlogodišnjeg Zbora malih pjesnika organizator će poslati školama, a na natječaj se mogu poslati najviše dvije skladbe.

Za sudjelovanje na izložbi Čovjek čovjeku svaki učenik može poslati najviše tri likovna rada, u bilo kojoj likovnoj tehnici, a sve učenike čija će djela odabrati Prosudbena komisija za izlaganje na izložbi, organizator će pismeno obavijestiti.

Radovi pristigli na natječaj se ne vraćaju, a najbolja djela izložiti će se u stalnom godišnjem fundusu dječje galerije “Slava Raškaj” u Zlataru, te će se povremeno izlagati u drugim mjestima.

Pravo sudjelovanja u natječaju za Zbor malih pjesnika imaju svi učenici osnovnih škola s područja republike Hrvatske, a u obzir će se uzeti samo pjesme napisane kajkavskim dijalektom, koje nisu javno izvođene.

Jedan učenik može na natječaj poslati najviše šest pjesama, s najvie 30 stihova.

Prosudbeni odbor odabrat će 40 pjesama koje će se izvoditi na “Zboru malih pjesnika” te objaviti u zborniku priredbe.

Radovi se šalju najkasnije do 30. travnja, organizatoru manifestacije

Izvor: Radio Zlatar

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook