Prethodni članak
Sljedeći članak

Ravnateljica doma u kojem će se cijepiti prva osoba u Hrvatskoj: 'Mi smo spremni'

Ravnateljica doma za starije i nemoće na Trešnjevci Tatjana Brozović Perić za N1 je komentirala početak cijepljenja protiv koronavirusa. Podsjetimo, u ovom bi se domu trebala cijepiti prva osoba u Hrvatskoj


'Mi smo spremni. Izdvojili smo nekoliko korisnika doma koji bi bili među prvima pa ćemo sutra vidjeti na licu mjesta tko nam je spreman i tko nam je zdravstveno pogodan jer to mora i liječnik utvrditi', kazala je Brozović Perić, za N1.

Komentirala je i kako su se pripremili za početak cijepljenja.
'Dobili smo upute, izradili ankete, pripremili smo se na način na koji bi to mogli u domu jer imamo i naše domske liječnike, organizirali se s njima i čekamo da krene. Korisnici neće izlaziti, bit će u sobama ili ambulanti. Imamo tzv. domske liječnike, ma da su to liječnici doma zdravlja', istaknula je te dodala:
'Za sada kako smo planirali, to bi naš liječnik obavio. U kojem vremenskom razdoblju, vidjet ćemo kad krene. Za svaku osobu moraju biti ispunjene zdravstvene preporuke. Možda je nešto danas u redu, a sutra temperatura i nije u redu.' Brozović Perić je navela da nemaju točnu informaciju o broju doza koje će ovaj dom dobiti, ali nakon anketa su poslali informaciju o tome koliko im je potrebno, odnosno koliko se osoba želi cijepiti. 'Nemamo točnu informaciju, ali poslali smo točno naše potrebe. Mi smo najveći dom u Zagrebu i drugi najveći dom u Hrvatskoj. Naše potrebe su poslane. Sigurno ćemo svi doći na red.'
Komentirala je i kakve su rezultate pokazale ankete o tome koliko se korisnika, a koliko zaposlenika želi cijepiti protiv koronavirusa. 'Zadovoljna sam. Cijepljenje nije obvezne. Skoro svi naši korisnici će se cijepiti, dakle velika većina. Od radnika je zainteresiran prilično dobar broj u odnosu na ovo što čujem na ostatak Hrvatske. Ja sam se prva prijavila, smatram da je to u redu.Većina mojih radnika su u izravnom kontaktu s korisnicima i s njima živimo i to je nama druga obitelj. Ovi koji su na prvoj liniji su se prijavili, neki još razmišljaju, imaju svoje razloge - ili su preboljeli, ili su u samoizolaciji... Potrebna je dobra kampanja i još će ih se više prijaviti', smatra Brozović Perić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook